Ugrás a fő tartalomra

Július 16

Péntek. Újra péntek, ami azt jelenti, Norbi nem dolgozik, lehet mászkálni, eltévedések nélkül :), mert tudok én mászkálni, csak nem biztos, hogy "haza" találok. Az albérlet nagyjából be van rendezve, de hiányzott pár dolog, tehát péntek reggel első dolgunk volt felkutatni a használt bútort áruló boltokat.
  Az első az förtelmes volt, a második aranybánya. Itt sikerült beszereznünk két éjjeli szekrényt (15 Font/ szekrény), ami sztem nagyon művészi, olyan szép. Itt találtuk meg a legeslegjobb bútort, egy öltöző asztalt (35Font, azt mondták így hívják), mi író-, de inkább laptopozó asztalnak hívjuk. Nem adtuk fel a vásárlást, és a hétvége folyamán beszereztünk még egy mosógépet (175Font), egy porszívót (50 Font, nagyon durva!! :D Alig bírom el, de új szőnyegünk lett tőle, szóval szeretem :) ) és a bolhapiacon egy biciklit (35 Font) és egy mikrot (15 Font). Árakat azért írok, mert sok mindenkit érdekel, mennyivel drágább itt az élet, mint otthon.
  Ha már így kitértem az árakra, akkor tudni kell azt, hogy a ruhák olcsóbbak, az élelmiszerek, és tisztítószerek pedig hasonló árban vannak, mint az otthoniak. Nyilván igénytől függ, viszont a minimálbér majdnem négyszerese mint Magyarországon (280000Ft a mai árfolyamon)
  Az a jó, hogy Norbi tudja (lassan már én is megjegyzem) mit hol kell venni. A ruhákat egyértelműen Primark ( jó minőség, olcsó ár), élelmiszer Tesco, Sainsbury's, ASDA ( mo-i Tesco-hoz képest, itt jó minőségüek a tescos cuccok). Ha a magyarországihoz hasonló ízekre vágyunk, tőlünk 10 percnyire van egy lengyel bolt. Itt érdemes kenyeret, zsömlét, kolbászt, szalámit, szalonnát venni. Próbálkozunk magyar kajákat főzni, és megtalálni a legmegfelelőbb alapanyagokat, de egy olyan országban ahol a polcokon szinte csak komplett kész kajákat árulnak, és nincs normális hentes pult!!! ez nehéz.

Megjegyzések

 1. nagyon jók ezek a bútorok :) én nagyon értékelem az ilyesmit, KINCS <3 :)

  VálaszTörlés
 2. Igen, és eléggé olcsók voltak. Volt még ott egy gyönyörű édességes nassolós asztalka. Sötét színű fából, egybeépítve a fotellal. Amelynek a huzata sötét zöld színű plüssből volt. Egyszerűen csodálatos, sztem ha meglátnád, nem tudnád otthagyni. Nekünk muszáj volt... :S (mert felesleges)

  VálaszTörlés
 3. Nagyon szépek. Bár az én zsebemhez képest nem mondanám olcsónak egyiket sem.
  Egyébként a bútorozott bérlakásokban nem kellene lennie mindezen dolgoknak?

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm a hozzászólásodat, hamarosan megjelenik a blogon. :)
Thanks for your comment, it will appear on the blog soon. :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ideiglenes Jogosítvány/ Provisional Driving Licence

A mai bejegyzésben az ideiglenes jogosítávnyról lesz szó. A bejegyzést saját tapasztalataink és a megszerzett információk alapján írtam.

Today's post is about provisional driving licence. I wrote this post based on our experiences and the information we have gathered.
Kép forrása/ Source of picture

Szüléstörténetem

Január 7. óta ezt a bejegyzést fejben már 1000szer megírtam és átírtam, mégsem sikerült írásban publikálnom, de talán most (ezt március 7-én írtam). Leírom hogyan született az én drága kisfiam Nolan Wyatt. Aki nem szeret szüléstörténeteket olvasni, kérem ezt most hagyja ki.

Angol karácsonyi szokások/British christmas traditions

A múltkor ott hagytam abba, hogy elmentünk nyaralni Fuerteventura-ra. Fogom folytatni az élménybeszámolót de azt gondolom már ideje van a karácsonyi bejegyzéseknek.

So the last post was about our holiday in Fuerteventura. I will continue our travelogue but this is the time for christmas posts.