Ugrás a fő tartalomra

Július 26

Tegnap semmi extra nem történt velem, csak annyi, hogy kitöltöttem az IELTS vizsgára a jelentkezést, és a Diákhiteles papírt. Természetesen semmi nem egyszerű, úgyhogy megint telefonálgatnom kell. A diákhiteles papírokat (szám szerint 24 oldal!- nagyon biztosra mennek :D) postán elküldeni a személyigazolványommal együtt. A másolatot is elküldhetem, de legyen hivatalosan leigazolva egy orvos, ügyvéd vagy valami ilyen személy által. Az meg megint egy rakat pénz és sok-sok nap. Mindegy felhívom őket, hogy visszaküldik-e szeptember 4ig, mert ha nem sikerül visszatalálnia, akkor nem tudok menni IELTS-re. Az angoloktól a születési anyakönyvi kivonatot kérik, itt nincs személyigazolvány. Norbi szerint Dél-Angliába kezdték el bevezetni. Szerintem jó dolog., hogy van. Amúgy itt az autósokat nem igazoltatják. Kb. láttam 5 rendőrt a 20 napom alatt, abból 4 a karneválon vigyázott a rendre.
Na rohanok fénymásoltatni. Lassan ideje lesz beszerezni egy nyomtatót, mert elég költséges a fénymásolgatás.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ideiglenes Jogosítvány/ Provisional Driving Licence

A mai bejegyzésben az ideiglenes jogosítávnyról lesz szó. A bejegyzést saját tapasztalataink és a megszerzett információk alapján írtam.

Today's post is about provisional driving licence. I wrote this post based on our experiences and the information we have gathered.
Kép forrása/ Source of picture

Szüléstörténetem

Január 7. óta ezt a bejegyzést fejben már 1000szer megírtam és átírtam, mégsem sikerült írásban publikálnom, de talán most (ezt március 7-én írtam). Leírom hogyan született az én drága kisfiam Nolan Wyatt. Aki nem szeret szüléstörténeteket olvasni, kérem ezt most hagyja ki.

Angol karácsonyi szokások/British christmas traditions

A múltkor ott hagytam abba, hogy elmentünk nyaralni Fuerteventura-ra. Fogom folytatni az élménybeszámolót de azt gondolom már ideje van a karácsonyi bejegyzéseknek.

So the last post was about our holiday in Fuerteventura. I will continue our travelogue but this is the time for christmas posts.