Ugrás a fő tartalomra

November 18-19 Liverpool 1.rész

10:20 körül indultunk, mert vártunk két lányra. 12:15fele értünk oda. Az úton, úgy éreztem mintha Magyarországon lettem volna- a táj úgy nézett ki. Első benyomás nem volt valami jó Liverpoolról :( Közölték, hogy a nagy csomagjainkat tegyük be egy szobába, a Hostelben, majd később bevisszük őket a szobába. Az a később 4-5 óra múlva következett be. Először bementünk az Evangélikus Katedrálisba. Az idegenvezető ( nagyon nem volt szimpatikus) elmondta, hogy az a fickó tervezte a katedrálist, aki a piros telefonfülkéket. Azt is hozzátette, látható a hasonlóság... Szerintem nem :)Az utolsó kép a katedrális udvarában van, nem tudom, hogy mi ez :(

A katedrálisról még annyit, hogy 101m magas a tornya, két lifttel, és 108 lépcsőfokon lehet megközelíteni. A toronyból egész Liverpool látható.
Ez a belső része a katedrálisnak. Lenyűgöző, nekem nagyon tetszett. A katedrálisban van étterem, ami számomra nagyon furcsa volt, és valamilyen esemény volt, ilyen kis sátrakban emberek reklámoztak dolgokat. :)
  Ezután elmentünk a katolikus katedrálishoz, ami nekem személy szerint nem tetszett, mert túl modern stílusú volt. A két katedrálist egy utca köti össze.


Megtaláltuk a Liverpooli egyetemet:

A házaknál lila kukák vannak, úgyhogy akik megőrülnek a lila színért, azoknak Liverpoolba kell költözniük :)


Liverpool egy kicsit emlékeztettet  Londonra. Itt is van hatalmas világító reklám tábla, és "London eye"


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ideiglenes Jogosítvány/ Provisional Driving Licence

A mai bejegyzésben az ideiglenes jogosítávnyról lesz szó. A bejegyzést saját tapasztalataink és a megszerzett információk alapján írtam.

Today's post is about provisional driving licence. I wrote this post based on our experiences and the information we have gathered.
Kép forrása/ Source of picture

Szüléstörténetem

Január 7. óta ezt a bejegyzést fejben már 1000szer megírtam és átírtam, mégsem sikerült írásban publikálnom, de talán most (ezt március 7-én írtam). Leírom hogyan született az én drága kisfiam Nolan Wyatt. Aki nem szeret szüléstörténeteket olvasni, kérem ezt most hagyja ki.

Angol karácsonyi szokások/British christmas traditions

A múltkor ott hagytam abba, hogy elmentünk nyaralni Fuerteventura-ra. Fogom folytatni az élménybeszámolót de azt gondolom már ideje van a karácsonyi bejegyzéseknek.

So the last post was about our holiday in Fuerteventura. I will continue our travelogue but this is the time for christmas posts.