Ugrás a fő tartalomra

Január 13 Orvosnál

Mára volt időpontunk Katival az orvoshoz. Valamiért a felső szintre kellett menni, még sosem voltunk ott. Izgultunk miért oda kellett mennünk, de végül minden rendben volt.
  Katinak kell egy E116 nevezetű formanyomtatvány, hogy az otthoni táppénzt kapja. A háziorvos (Angela) erről nem is hallott, de felírta, és majd utána néz. Ajánlotta a védőnőket, hogy hátha ők tudják. Ezután elmagyaráztam a saját problémámat neki, ezt kicsit lejjebb kifejtem. Szóval a GP (háziorvos) után elmentünk a védőnőkhöz, akik hallottak erről a papírról, de sehol sem találják. Átküldtek minket a Jobcentre-be, ahol nem hallottak így erről a nyomtatványról, de megadtak egy telefonszámot, és a hölgy beszélt is telefonon valakivel, de semmi. Átmentünk a védőnőkhöz megint, mert mondták ha nem jutunk semmire menjünk vissza. Az egyik hölgy azt mondta, a magyar nyomtatványt fordítsuk le angolra, és vigyük be a GP-hez. Felmerül a kérdés, hogy lefordíthatom én is, vagy hivatalos fordító kell?? Végül hazajöttünk, és felhívtuk a Londoni Magyar Nagykövetséget (LMN). A Nagykövetség sem ismeri ezt a nyomtatványt, pedig az Országos Egészségügyi Pénztár (OEP) kéri, tehát nem hiszem el, hogy olyat kérnek amiről itt kint nem tudnak semmit. Az LMN megadott ismét egy telefonszámot, amit felhívtam, ott közölte a nő, hogy egy másik telefonszám, egy másik részleg foglalkozik ezzel, ő csak beült a telefonhoz, úgy hogy elmegy meetingre, és visszacsörög.
Kb. 2 óra múlva visszacsörgött, hogy mégis menjünk vissza a háziorvoshoz. Visszamentünk de nem volt ott, és nem is várhattuk meg. A recepciósnak odaadtuk a magyar nyelvű formanyomtatványt, plusz írtunk levelet a dokinőnek. Még ott szenvedtünk, mert nem akarták megérteni mi a szitu (azt hitték a magyar nyomtatványt akarjuk kitöltetni az orvossal, és nem hitték el, hogy tényleg mindent bejártunk, hogy az angol verziót megtaláljuk), de végül felfogták. Elméletileg visszahív a dokinő, most azt várjuk.
  A háziorvostól szerettem volna kérni beutalót a nőgyógyászhoz. Ezt azért mesélem el, mert azt gondolom sok nőnek szüksége van arra, tudja ha Angliában van hogy és mint van ez a dolog, tehát nem azért hogy később megkapjam miért teregetem ki a szennyest ennyire.... Szóval a hölgy, a háziorvos fog megvizsgálni, és ha valami olyat talál,komolyabb valamit, akkor utal be a kórházba, a nőgyógyászhoz. Kicsit furcsa ez számomra, de nagyon kedves a háziorvos. Kellett kérnem dupla időpontot, és akkor kedden megvizsgál. Félek, de nagyon kedves a doki, úgyhogy valamennyire nyugodtan megyek oda. Rákszűrést 25 éves kor felett csinálnak csak...
  A térdem állandóan kattog mióta elestem görkorival. Akkor elmentem Bicskén a sebészetre, azt mondták nincs semmi baj, pedig mégsem jó. A dokinő azt mondta megvizsgálják a lábam valami másik, erősebb dologgal mint az ultrahang. Arról is várom, hogy értesítsenek, mikor hova menjek.

Megjegyzések

 1. Szia, Orsy!
  En is Angliában élek, már olvasom egy ideje a blogodat:)
  Szeretnék ebben az ugyben segíteni, ha tudok.
  Egy baratnom nemrég szult, igy tudok pár dolgot arról, hogy is van ez itt.
  Azt nem értettem, hogy a Kati barátnod miért magyar táppénzt akar?
  Es miért így?
  O nem dolgozott itt? Viszont ha csak itt él, akkor meg Magyarországon kellett volna kiíratni magát, nem?
  Remélem, azért sikerul elintézni!
  Ugy tudom, a tehesség bizonyos idején túl akkor is jár valami segély, ha csak az apa dolgozik.

  VálaszTörlés
 2. Szia,
  Jajj, de örülök, hogy írtál. Figyu ez egy kicsit bonyolultabb, hogy ide leírjam. Légyszives add meg az e-mail címed, vagy pedig itt az enyém kérlek dobj egy üziszerűt, hogy vissza tudjak írni. orsolya.skinner@gmail.com
  Nagyon szépen köszönöm!

  VálaszTörlés
 3. Aww I wish you had a translator on your blog so I can read it haha!

  Well please check out my blog if you get a chance -- I am currently hosting an Urban Decay giveaway :)

  http://www.lipglossloveaffair.com

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm a hozzászólásodat, hamarosan megjelenik a blogon. :)
Thanks for your comment, it will appear on the blog soon. :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ideiglenes Jogosítvány/ Provisional Driving Licence

A mai bejegyzésben az ideiglenes jogosítávnyról lesz szó. A bejegyzést saját tapasztalataink és a megszerzett információk alapján írtam.

Today's post is about provisional driving licence. I wrote this post based on our experiences and the information we have gathered.
Kép forrása/ Source of picture

Szüléstörténetem

Január 7. óta ezt a bejegyzést fejben már 1000szer megírtam és átírtam, mégsem sikerült írásban publikálnom, de talán most (ezt március 7-én írtam). Leírom hogyan született az én drága kisfiam Nolan Wyatt. Aki nem szeret szüléstörténeteket olvasni, kérem ezt most hagyja ki.

Angol karácsonyi szokások/British christmas traditions

A múltkor ott hagytam abba, hogy elmentünk nyaralni Fuerteventura-ra. Fogom folytatni az élménybeszámolót de azt gondolom már ideje van a karácsonyi bejegyzéseknek.

So the last post was about our holiday in Fuerteventura. I will continue our travelogue but this is the time for christmas posts.