Ugrás a fő tartalomra

Január 25. Csalódottan...

Már régebben is írtam, hogy nem csak a jót, de a rosszat is megszeretném osztani itt a blogon. Ma akadt egy két  példa mindegyikre.
  Bementem suliba HR előadásra, ami nagyon jó volt, de a tanárnőnek olyan erős görög akcentusa van, hogy nagyon kell figyelni mit mond. Két beadandó lesz, nagyon nehezek, erre egy  későbbi bejegyzésben kitérek még.
  Ezután találkoztam sok emberrel, beszélgettem jól éreztem magam, egészen odáig amikor is megtudtam fel kell menni egy irodába, és megkapjuk a dolgozatunkat, jeggyel, megjegyzéssel együtt. Amúgy tetszik ez a módszer, egy irodában leadjuk a beadandót, ők odaadják a tanárnak, majd egy másik irodából lehet felvenni a dolgozatot. A tanár ráírja az osztályzatot, és kifejti miért lett annyi amennyi. Innentől kezdett rossz lenni a helyzet...
  A reportom C- lett, amit azért nem értek, mert mindent leírtam, és az volt a kritika: a táblázatok nem tiszták, és nem használtam fel a hotelekben szerezett tapasztalatokat, csak könyveket használtam fel. 1. A táblázatokat a könyvekből szkenneltem be, amilyen volt a könyvben olyan lett a dokumentumban is, és néha még feljebb javítottam amennyire tudtam. 2. Nincs is hotelben szerzett tapasztalatom, amikor mit írjak le??
  Már itt is kiakadtam, főként a kritikák miatt, nem is a jegy miatt. De ez még nem volt minden.
  Összeültünk Ganka-val, Arina-val, Vita-val és Sasha-val beszélgettünk kávéztunk/forró csokiztunk. Nagyon jól éreztem magam, szeretem őket, jó fejek. Amúgy Sasha, azaz Alex A- kapott a reportra, nagyon ügyes, el is kértem a dolgozatát, hogy tanuljak belőle.

 Vita, Arina, Ganka, és Sasha

Ezután kiderült, hogy meg van a Litrature review (LR) eredmény is. Megint felmentünk az irodába, először azt láttam B+, annyira örültem, de nem tartott sokáig mert megláttam, hogy D-. Ezután már csak a bukás van... Nem hittem a szememnek, mert annyit dolgoztam, és mindent megtettem ezért a LR-ért. Azt írta a tnő, hogy ez nem egy LR, hanem egy szép leíró fogalmazás... Úgy kezdtem a dolgozatot, hogy Ez az esszé erről szól... Aláhúzta az esszé szót, odaírta, hogy LR, és egyébként mindent kipipált... Most ezért lett D-????
  Ez annyira szíven ütött, hogy azóta sem tudtam magam összetákolni... Nagyon sok energiám, kutatómunkám volt benne, és most baromi csalódott vagyok.. Magamban, meg az egészben..
  Tudom minden kezdet nehéz, és nem buktam meg ez a lényeg, de akkor is. Szerettem volna minél többet dolgozni, hogy tapasztalatot szerezzek, de akkor ebből is lejjebb veszek, és csak tanulok.

Ui.: hallottam olyan angolról aki megbukott, és fel kell vennie még egyszer a tantárgyat...

Megjegyzések

 1. Orsi, nem szabad elkeseredni. Emlékszel a magyar irodalom dolgozatokra.Amikor arra kértél, mondjam el, miért hármas és nem négyes, például. Ez olyan nehéz. Mert nem lehet mérleggel állni minden mondat mellett. Mégis, a javító érzi első pillanattól, hogy ez jó, kevésbé jó, hiányos stb....Még akkor is, ha nem mindig tudja jelölni, hogy itt vagy ott hiányérzete támadt, vagy a stílus miatt vagy valami egyéb miatt.Nincs recept. Aki jól ír, és sokat tud, az gond nélkül hoz össze olyan irományokat, amire más vért izzadva felkészül....Kitartás. Tele vagy ambícióval. Ez is fog menni.

  VálaszTörlés
 2. Drága egyetlen Orsim!

  Nehogy el merj keseredni! Te kitörtél innen, Angliában jársz egyetemre, és nem buktál meg, pedig hidd el én még magyarul sem biztos, hogy tudnék írni egy LR-t (bármi is legyen az:D), de te angolul írtad! Nagyon nagyon nagyon szeretünk, és támogatunk! Te vagy az egyetlen aki valóra merte váltani az álmát közülünk, bár nyilván mindenki azt teszi, csak nem olyan szinten, mint Te! Úgyhogy tarts ki mindenképp! <3 Szeretlek és nagyon hiányzol!

  Nini :)

  VálaszTörlés
 3. Tnő: Igen, tudom. :) és nem adom fel :)
  Nelli: Nagyon szépen köszönöm, szeretlek, hiányzol.

  VálaszTörlés
 4. Ne keseredj el, lesz még jobb is, és ez kezdetnek jó ! Mindent bele!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm a hozzászólásodat, hamarosan megjelenik a blogon. :)
Thanks for your comment, it will appear on the blog soon. :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ideiglenes Jogosítvány/ Provisional Driving Licence

A mai bejegyzésben az ideiglenes jogosítávnyról lesz szó. A bejegyzést saját tapasztalataink és a megszerzett információk alapján írtam.

Today's post is about provisional driving licence. I wrote this post based on our experiences and the information we have gathered.
Kép forrása/ Source of picture

Szüléstörténetem

Január 7. óta ezt a bejegyzést fejben már 1000szer megírtam és átírtam, mégsem sikerült írásban publikálnom, de talán most (ezt március 7-én írtam). Leírom hogyan született az én drága kisfiam Nolan Wyatt. Aki nem szeret szüléstörténeteket olvasni, kérem ezt most hagyja ki.

Angol karácsonyi szokások/British christmas traditions

A múltkor ott hagytam abba, hogy elmentünk nyaralni Fuerteventura-ra. Fogom folytatni az élménybeszámolót de azt gondolom már ideje van a karácsonyi bejegyzéseknek.

So the last post was about our holiday in Fuerteventura. I will continue our travelogue but this is the time for christmas posts.