Ugrás a fő tartalomra

21. Szülinapom Március 19

Igazából nem sok változást veszek észre, hogy 21 lettem, csak annyit, hogy most már rövid italokat is vehetek (fúúúúj), és egy- két munkát csak 21 év fölött lehet végezni.
Szombaton nagyon szép, napsütéses, meglepően meleg nap volt. A 9:50es busszal felmentünk Buxtonba, megmutattam Norbinak a sulit, a Pavilion Gardent, és mindent ami szép Buxtonban. Ezután elindultunk kifelé Buxtonból a Manchester Roadon. 2 órát gyalogoltunk! de megérte, mert gyönyörű a táj arrafelé. Nem is írok többet, jöjjenek a képek!


Ezek a képek Buxtonban készültek, gondolom erre már mindenki rájött, ugyanis általában nagyon sok képet teszek fel Buxtonról. Tudom, hogy sok, de annyira imádom. De nem baj, így legalább mindenki megjegyzi, milyen gyönyörű kis város. :)


Az utolsó előtti képen azért lépkedek olyan furcsán, mert a talaj nem volt valami stabil. Ezt láthatjátok az utolsó képen. Dimbes dombos, nagyon puha mohaszerű dolgokon lépkedtünk. Annyira puha volt, hogy kiment a bokám. (azt hozzá kell tennem, ha nem a kihívás kerestük volna, és tovább az úton mentünk volna, nem a hegyen, akkor egyszerűbb lett VOLNA :) )

 Ez egy mesterséges tó lehet, egy hegyen keresztül jutottunk el oda

 Ezen a képen látszik a tó, ami a végső úti célunk volt. Ez, teljesen máshol van, mint ahol az előbbi kép készült. A meredek lejtő nagyon durva volt, nem másznám meg újra.Ez a hely a Goyt Valley. Egy víztározó van itt és egy hatalmas tó. A hatalmas tóból nyerik az ivóvizet, és ott piknikeztünk.

Ez az egész táj a Peak Nemzeti Parkhoz tartozik, ami a Peak Districtben van.

Annyira elfáradtunk, hogy megkértünk pár fiatalembert vigyenek vissza minket Buxtonba. Ami nekünk két órába telt, az kocsival 5 perc volt.

Ezután "hazajöttünk" Derby-ba, kaptam virágot és tortát. A tortát a Tescoban vettük, száraz torta (nem kell hűtőbe tenni), a Cadbury gyártja. Finom volt egyébként.

Megjegyzések

 1. The incomparable English countryside,... and you in the middle of it.Isn't it unbeliavable?

  VálaszTörlés
 2. meseszépek ezek a képek O.o :)))

  VálaszTörlés
 3. Boldog Szuletesnapot!

  Egy kis kiegeszites: Amugy itt is a 18 ev a felnottkor hatara es nem a 21. Ez nem amerika :)

  Az alkohol vasarlashoz is 18 evesnek kell lenned legalabb. (Azonban ha nem nezel ki 21-nek, akkor kerhetik hogy igazold a korod)

  A munkaval kapcsolatban pedig 21 evtol kapsz teljes bert (ez tavaly meg 22 volt), de ez sem attol fugg hogy mi a hivatalos felnottsegi korhatar ;)

  VálaszTörlés
 4. Szia Zlot: Köszönöm szépen a kiegészítést, nem tudtam ezeket :)

  VálaszTörlés
 5. Az én szülinapom is március 19-én van :)
  Mia

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm a hozzászólásodat, hamarosan megjelenik a blogon. :)
Thanks for your comment, it will appear on the blog soon. :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ideiglenes Jogosítvány/ Provisional Driving Licence

A mai bejegyzésben az ideiglenes jogosítávnyról lesz szó. A bejegyzést saját tapasztalataink és a megszerzett információk alapján írtam.

Today's post is about provisional driving licence. I wrote this post based on our experiences and the information we have gathered.
Kép forrása/ Source of picture

Szüléstörténetem

Január 7. óta ezt a bejegyzést fejben már 1000szer megírtam és átírtam, mégsem sikerült írásban publikálnom, de talán most (ezt március 7-én írtam). Leírom hogyan született az én drága kisfiam Nolan Wyatt. Aki nem szeret szüléstörténeteket olvasni, kérem ezt most hagyja ki.

Angol karácsonyi szokások/British christmas traditions

A múltkor ott hagytam abba, hogy elmentünk nyaralni Fuerteventura-ra. Fogom folytatni az élménybeszámolót de azt gondolom már ideje van a karácsonyi bejegyzéseknek.

So the last post was about our holiday in Fuerteventura. I will continue our travelogue but this is the time for christmas posts.