Ugrás a fő tartalomra

1 éve Angliában

Hihetetlen....

Egy éve a mai napon jöttem ki Angliába, szerencsét próbálni, amire 14 éves korom óta vágyom.
Mindig is vonzott Anglia, pedig 14 éves koromban még nem is láttam, csak hallottam róla. 17-18 éves koromban adódott először lehetőségem Londonban és környékén eltölteni 1 hetet. Aztán rá egy évre ismét visszajöttem egy hétre "nyaralni".  Akkor eldöntöttem, amint végzek az egyetemmel otthon, kijövök.


Tavaly április 1jén, eldöntöttük Norbival, hogy kijövünk, megpróbáljuk, lesz ami lesz. Felvételiztem az egyetemre, de nem gondoltam volna, hogy sikerül. Egy vasárnapi napon megjött az értesítő, hogy meg lett az IELTS nyelvizsgám, így bekerültem az egyetemre. Emlékszem, féltem, és mérhetetlenül örültem egyszerre. Az otthoni egyetemet passzíváltattam, és elkezdtem az itteni tanulmányaimat vendéglátás menedzsment szakon.


Nem egy nehéz pillanat volt ezalatt az egy év alatt. 2 hétnél többet nem voltam távol a szeretteimtől, ezért nagyon rossz érzés volt, hogy decemberben voltam otthon először július óta, és akkor is két hétre. Két hét nagyon kevés, nem tudok elég időt otthon tölteni. Fel kellett nőnöm ezalatt az idő alatt nagyon gyorsan. Sosem laktam egyedül, így minden dolog újdonság volt. Norbi és a szüleim támogattak amennyire csak tudtak, nem tudok elég hálás lenni nekik. Nélkülük ez nem ment volna.


Az egyetem az elején nehézkes volt, főleg a nyelv miatt. Nehéz ráállni arra, hogy magyarról, egyszer csak angolra kell váltanom, és senki nem ért semmit magyarul. Később, már imádtam, hogy senki nem ért magyarul, csak Dóri, aki szintén hatalmas támaszom, és nagyon jó barátnőm lett.


Az angol tudásom nagyon gyorsan fejlődik, néha már angolul gondolkodok. Persze sokat kell még fejlődnie, hiszen ez nem elég, sosem elég.

Az egyetem első évét befejeztem májusban, 4es átlaggal, amire szintén nagyon büszke vagyok. Szorgalmasan dolgoztam az iskolai bálokon, rendezvényeken az étteremben, és megtanultam a vendéglátás alapjait. Ami sosem volt tervbe véve, de így alakult, és abszolút nem bánom.


Nagyon sok lehetőségem van a világban, és az egyetemen is. Ki is fogom használni. :) Másodév után lehet menni gyakorlatra külföldre, vagy Angliában. Én maradok Angliában, és Birmingham várost szemeltem ki magamnak. Anglia 2. legnagyobb városa, tele lehetőségekkel, és csak 20 perc vonattal.

Az egy év alatt megtanultam, nem minden ember jó, és nem minden embernek kell segítenem. Néha önzőnek kell lenni, mert különben nem jutunk előre.

Sikerült majd egy év után albérletet váltani, és csak Norbival lakni kettesben, nyugalomban. A kapcsolatunk megint kezd visszatérni, ugyanoda ahol volt mielőtt kijöttünk. A sok nehézség miatt eléggé stresszesek voltunk, és ezt egymáson tölttötük ki. De most minden szép és jó.

Szeptembertől kezdem a másodévet, Norbi pedig a fizika szakot az egyetemen. Remélem maradok itt a Holiday Inn Stresa Éttermében, Norbi pedig folytatja a munkáját, ahol szeptemberben lesz egy éve, hogy dolgozik.

Elmondhatom vannak barátaim, akikkel jól érzem magamat.Nem mindenkinek adatik meg, hogy élje az álmát. Nekem sikerül(t).

Az első évforduló alkalmából szeretnék egy nyereményjátékot csinálni. A feltétel annyi, hogy írjatok egy kommentet a bejegyzés alá. A nyereményt egyénre szabottra szeretném, tehát majd felveszem a kapcsolatot a nyertessel, és megbeszéljük mit szeretne. A határidő: 2011 augusztus 06 este 8 óra Mo. idő szerint.

Megjegyzések

 1. Én nem szeretnék nyerni Kedves Orsi :) de amiket leírtál,hogy hogyan éled meg a kinti dolgokat a 2 hetet otthon stb...teljesen együtt tudok érezni.Én eddig 2 meg 4 napra voltam otthon a 6 hónapom alatt és kevés.Ez volt az álmom itt vagyok valamit valamiért de néha igencsak nehéz!Na meg ugye eddig szintén nekem is ott voltak anyukámék segítettek és 20 évesen belecsöppentem egy idegen világba idegen nyelvel...de mi legyűrjük az akadályokat ;) Sok sikert és kitartást!sok sok puszi Svájcból :)

  VálaszTörlés
 2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 3. I'm glad I have google translator!!! I must say that I'm impressed by having my picture around here!!!! Finally I see some positive in you... I hope I understood the big picture as the translator does not work in the way we really want.
  Keep on going the hard work work as noone can do it for us!!!
  Love you
  Puzci

  VálaszTörlés
 4. Csak előre és éljétek az álmaitokat. Nekem még csak homályosan sikerül látnom az álmom,de mindig erőre kapok,ha ilyen lelkes blogíró tollából olvashatom,hogy mégsem olyan nehéz itt kint és csak akarat, kitartás és türelem kell hozzá.
  Akkor hajrá, éljük együtt itt kint az álmainkat! :) és váltsuk valóra őket:)
  Asszem követője leszek a blogodnak.:)

  VálaszTörlés
 5. hogyhogy nem Londonban szeretnétek élni?

  VálaszTörlés
 6. Orsi!

  Csodálatos érzés olvasni a tapasztalataidat egy életről, amiről a mai lassanként felnőtté váló fiatalok nagyrésze legalább egy pillanat erejéig, de álmodik.

  Nagyon jó, csak így másodkézből is - a te jóvoltodból - élményekkel gazdagodni egy másfajta életből...

  A pozitívitásod arra sarkall, hogy én is bízni tudjak, bízni abban, hogy a dolgok haladni fognak a maguk medrében, ha pedig majd elágazáshoz érek, mindig kell majd még egy nagy adag bátorság, hogy belevágjak, ahogy te (ti) is tetted (tettétek)!

  Ez úton köszönöm neked a folytonos beszámolókat!

  VálaszTörlés
 7. Orsyka! Mindig könnyezni tudnék örömömben, amikor a boldogulásodról olvasok. Szeretem az álmaidat, a küzdelmeidet. A boldogságod m e g é r d e m l e d.:)

  Edit

  VálaszTörlés
 8. Ha nem lehet megnyerni teged akkor en nem jatszom:)) csak viceltem atolvastam ket delutan a blogod es nagyon ugyes vagy,kitarto stb es meg sorolhatnam erot aadtal hogy igen meg lehet csinalni es infokat is ugyanis en is miutan kimegyek majd beszeretnek iratkozni egy egyetemre es nagy szerencsemre a vendeglatas erdekel engem is mivel azt is vegeztem liceum utan egy ilyen 2 eves nem tudom minek nevezzem mivel nalunk maskepp hivjak.Szoval biztos lenne amirol meg beszelgesunk majd ha idod van egy gey emailt valthatunk en szeptemberben megyek Londonba es szertek ismerkedni barkivel nyitot szemelyiseg vagyok a couchsurfing.com oldalon talasz tobb inoft rolam ha beirod a nevem Gyorgy Csatlos es ugyanez az email cimem is gyorgycsatlos@yahoo.com

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm a hozzászólásodat, hamarosan megjelenik a blogon. :)
Thanks for your comment, it will appear on the blog soon. :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ideiglenes Jogosítvány/ Provisional Driving Licence

A mai bejegyzésben az ideiglenes jogosítávnyról lesz szó. A bejegyzést saját tapasztalataink és a megszerzett információk alapján írtam.

Today's post is about provisional driving licence. I wrote this post based on our experiences and the information we have gathered.
Kép forrása/ Source of picture

Szüléstörténetem

Január 7. óta ezt a bejegyzést fejben már 1000szer megírtam és átírtam, mégsem sikerült írásban publikálnom, de talán most (ezt március 7-én írtam). Leírom hogyan született az én drága kisfiam Nolan Wyatt. Aki nem szeret szüléstörténeteket olvasni, kérem ezt most hagyja ki.

Angol karácsonyi szokások/British christmas traditions

A múltkor ott hagytam abba, hogy elmentünk nyaralni Fuerteventura-ra. Fogom folytatni az élménybeszámolót de azt gondolom már ideje van a karácsonyi bejegyzéseknek.

So the last post was about our holiday in Fuerteventura. I will continue our travelogue but this is the time for christmas posts.