Ugrás a fő tartalomra

Szeptemberi Hírmorzsák

A múlt héten megtudtuk, hogy Norbit felvették az egyetemre, ezért csütörtökön elmentünk az egyetemre itt Derby-ban, érdeklődni a lehetséges pénzügyi támogatásokról. Mivel Norbi szülei elváltak, és az anyukája fizetése nem haladja meg az itteni minimálbért, ezért teljesen ingyenes lesz az egyetem 3 évre Norbinak. Én nem kaphatok más támogatást, csak a diákhitelt, de nem bánkódom, mert ez is hatalmas segítség, hogy nem kell egy tandíjat kifizetni. Ráadásul mivel Norbi először levelezőn kezdi el tanulmányait, ezért modulonként kellene fizetni, de így azt sem kell.

Jövőhét hétfőn megyek "nagykövetként" (ambassador) dolgozni. Ennek az a lényege, hogy az új diákoknak kell segíteni, mindent megmutatni a suliban. Ezért most nem kapok fizetést, de nem baj, örülök, hogy több tapasztalatot szerezhetek. Erre a munkára a tanszékvezető kért meg, és a saját szakomat fogom képviselni.

Norbival elég sokszor átrágtuk mit hogyan szeretnénk, és arra jutottunk, hogy mindkettőnknek jobb, ha felköltözünk Buxtonba. Több időnk lesz tanulni, dolgozni és egymásra. Ha itt maradnánk mindkettőnknek 3 óra utazás, különböző órarend, itteni részmunkaidős állás- nem működne. De, az itteni albérletünk decemberben jár le, ezért most egyezkedünk a főbérlővel, hogyan lehetne előbb elköltözni.

Írtunk az egyetemnek emailt, hogy segítsenek munka és lakás ügyben, reméljük legalább telefonszámot tudnak adni.

Voltam fogászaton hétfőn, 17fontért (5000Ft) megnézték a fogamat. Mivel fájdogál a bölcsességfogam ezért jövőhéten kedden kihúzzák 30fontért (10ezer Ft). Azért tartok az egésztől, mert a fogorvos indiai pakisztán származású, és így nem mindig értem mit mond. Mivel Norbi iskolában lesz, ezért meg kell kérnem valaki mást, hogy eljöjjön velem, tuti biztos ne ájuljak be az utcán, épségben hazaérjek. A fogászati beavatkozásokat nem magán dokival csináltatom, hanem NHS, államilag finanszírozott fogászaton. Ezt az összesen 47fontot is visszaigényelhetem, mert nappali tagozatos diák vagyok.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ideiglenes Jogosítvány/ Provisional Driving Licence

A mai bejegyzésben az ideiglenes jogosítávnyról lesz szó. A bejegyzést saját tapasztalataink és a megszerzett információk alapján írtam.

Today's post is about provisional driving licence. I wrote this post based on our experiences and the information we have gathered.
Kép forrása/ Source of picture

Szüléstörténetem

Január 7. óta ezt a bejegyzést fejben már 1000szer megírtam és átírtam, mégsem sikerült írásban publikálnom, de talán most (ezt március 7-én írtam). Leírom hogyan született az én drága kisfiam Nolan Wyatt. Aki nem szeret szüléstörténeteket olvasni, kérem ezt most hagyja ki.

Angol karácsonyi szokások/British christmas traditions

A múltkor ott hagytam abba, hogy elmentünk nyaralni Fuerteventura-ra. Fogom folytatni az élménybeszámolót de azt gondolom már ideje van a karácsonyi bejegyzéseknek.

So the last post was about our holiday in Fuerteventura. I will continue our travelogue but this is the time for christmas posts.