Ugrás a fő tartalomra

Hírek/ News

Sajnos idén karácsonykor nem tudunk hazamenni. Ez lesz az első karácsony amit csak Norbival töltök, a családom, rokonok, és barátok nélkül. Vegyes érzéseim vannak, ugyanis már nagyon hiányzik mindenki otthon, de Norbival most lesz életünk első közös karácsonya, csak ketten. Már tervezegetjük a menüt (én is fogok főzni :)), díszítjük a lakást, és próbálunk mindent megtenni azért, hogy ez a karácsony nagyon szép legyen. Azért nem tudunk hazamenni, mert Norbi útlevele még mindig nem érkezett meg, a repülőárak nagyon nagyon drágák, busszal pedig 3 napot kellene utazni (ez oda-vissza) + az itteni lakbért akkor is fizetnünk kell ha nem vagyunk itt, és ha két hétre mennénk haza, akkor egy hétig nem is tudnánk dolgozni. Januárban szintén nem tudunk hazamenni, mert félre kell tennünk pénzt a franciaországi utazásra, és a szüleim sem tudnak szabadnapot kívenni. Szóval legelőbbi dátum február... Nagyon rossz érzés az, hogy jól érzem itt magam, mert az iskola és a karrier egyre jobban megy, újabb és újabb lehetőségek nyílnak meg, miközben távol vagyok a szeretteimtől és nem láthatom őket csak évente 2-3szor és csak 2 hétre.

Unfortunately we cannot go home for Christmas in this year. This will be the first Christmas which I will spend without my parents, relatives and friends, but with Norbi. I have mixed feelings because I miss everybody soooo much, but we will have our first xmas together with Norbi. We have started to plan the menu (I will cook as well :)) and decorate the flat, and we will try to do everything to make this xmas very nice. We cannot go home, because Norbi's passport is still not here, the flight tickets are very expensive, and the bus takes 3 days (return) + we have to pay the rent for those days, and if we go home for 2 weeks, we cannot work 1 week. We cannot go home in January as well, because we have to save money for the France Trip and my parents cannot have holiday. So the earliest date is in February... It is a very bad feeling that I enjoy living here, the uni and carieer goes better and better, there are new opportunities, whlist I am far from my loved ones and I cannot see them just 2-3 times a year and for 2 weeks.

Szombaton lesz a Diplomaosztó amin Host leszek, tehát én fogom üdvözölni a vendégeket, és irányítani őket a megfelelő asztalhoz ételért. Este nem dolgozunk, hosszú idő óta ez az első szombat este amit nem munkával töltünk. Vasárnap tanulás tanulással, ugyanis 2 hét van az iskolából és még meg kell írnom két beadandót.

The graduation will be on Saturday, and I will be host, so I will greet the guests and direct them to the buffet tables for lunch. We will not work after that, for a very long time this will be the first Saturday night when we will not work. Sunday we will study all day, because we have 2 weeks from uni, and I have to finish 2 assignments.

Lemondtam a Skibo Kastélyt, de nem vagyok szomorú ugyanis találtunk egy másik hotelt Skóciában. Már jelentkeztünk is nyárra (6hónapra), ugyanis mindketten mehetnénk ide együtt :) Majd bemutatom ezt a hotelt egy külön bejegyzésben.

I refused the job in the Skibo Castle, but I am not sad because we found another hotel in Scotland. We have already applied for summer (6months), and we can go to work together :) I will introduce this hotel in another post.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ideiglenes Jogosítvány/ Provisional Driving Licence

A mai bejegyzésben az ideiglenes jogosítávnyról lesz szó. A bejegyzést saját tapasztalataink és a megszerzett információk alapján írtam.

Today's post is about provisional driving licence. I wrote this post based on our experiences and the information we have gathered.
Kép forrása/ Source of picture

Szüléstörténetem

Január 7. óta ezt a bejegyzést fejben már 1000szer megírtam és átírtam, mégsem sikerült írásban publikálnom, de talán most (ezt március 7-én írtam). Leírom hogyan született az én drága kisfiam Nolan Wyatt. Aki nem szeret szüléstörténeteket olvasni, kérem ezt most hagyja ki.

Angol karácsonyi szokások/British christmas traditions

A múltkor ott hagytam abba, hogy elmentünk nyaralni Fuerteventura-ra. Fogom folytatni az élménybeszámolót de azt gondolom már ideje van a karácsonyi bejegyzéseknek.

So the last post was about our holiday in Fuerteventura. I will continue our travelogue but this is the time for christmas posts.