Ugrás a fő tartalomra

Angol nyelvtanulás/Study English 1.

Kaptam egy levelet egy kedves olvasómtól, így jött az ötlet, hogy megírom ezt a bejegyzést.
A 21.századra az angol nyelv nagyon fontos, szinte elengedhetetlen nyelvvé nőtte ki magát. 
I have received a letter from one of my dear reader, that is why I chose this topic for today. English language is a very important language in the 21.century, moreover it became an essential language.


A Wikipédia szerint az Európai Unió hivatalos nyelve, habár én úgy tudtam, hogy azzá akarták tenni, de mindenkinek megadják a lehetőséget, hogy saját nyelvén kommunikáljon. Megkülönböztetünk angliai, amerikai és ausztrál angol nyelvet. Ez a leggyakrabban használt nyelv, és a legelterjedtebb számítógépes nyelv is. Az angol nyelv nagyon egyszerű a magyaréhoz, az ábécéjük 26 betűt tartalmaz, a magyar 44-hez képest. :) Egyik angol ismerősöm teljesen meglepődött, hogy a magyar ábécé ennyi betűt tartalmaz, és hozzátette, azt gondolta az angol a legnehezebb nyelv ... 

As the Wikipedia states that English is the official language of the European Union, although as I know they wanted to make English the official language, but they give the opportunity for nationalities to communicate in their native language. There are different English languages: British English, American English, Australian English. This is the most widely used language and the most important (standard) language in IT. English language is very easy compare to the Hungarian language and also English alphabet contains "just" 26 letters in opposite to the Hungarian which contains 44. One of my English friend was very surprised that the Hungarian alphabet contains lot of letters and he thought that English is the most difficult language...

Manapság sok lehetőség van arra, hogy óvodás kortól lehet angolt tanítani. Erre vannak angol-magyar óvodák, különböző programok- tanfolyamok, vagy egyszerűen a szülő otthon tanítgatja csemetéjét. Ezzel a témával később részletessebben fogok foglalkozni.

Nowadays there are lots of opportunities to teach English to children like English- Hungarian (or any other language) kindergarten, different types of programmes, courses or at home. I will write more about this topic later.
Nyelvtanulási módszerek/Study methods:
1. Szerintem az egyik legjobb módszer, hogy angolul nézünk filmeket. Először magyar felirattal, aztán lassan már angol felirattal. Egészen addig amíg nem jöttünk ki Angliába, alig néztem angolul filmeket, ezért nekem is még sokszor kell felirat. Nincs Tv-nk ezért a Youtube-on szoktunk nézni mindenféle műsort. Szoktam sminkes videókat nézni angolul, ami nem tartalmaz annyi idegen szót mint egy film, de az is hasznos. Sorozat nézés a legjobb, mert annak időtartama hosszabb mint egy filmé. Kedvencem a Született feleségek. A nyelvezete nem nehéz, a mindennapi életben használt szavakat lehet megtanulni belőle. 

1. One of the best method is to watch movies in English. Firtly watch with Hungarian subtitle, and then slowly try with English subtitle. Until we did not come to England, I did not watch movies/series in English, so sometimes I still need subtitle.We do not have TV, therefore we watch programmes on Youtube. I like watching videos about make up in English, which does not contain lots of word but it is still useful. Watching TV series are the best because it takes longer than a movie. My favourite is the Desperate Housewives. The language is easy and you can learn words from everyday life.

2. Az is nagyon jó módszer, amikor kedvenc angol dalunkat lefordítjuk. Erre vannak már magyar honlapok, ahol le van fordítva a dalszöveg, de mégjobb ha mi magunk fordítjuk le. Ez lehet bármilyen zene, Britneytől elkezdve, Madonna, Beatlesig, ABBA, Cheryl Cole bármi. A lényeg, hogy ezáltal is bővítjük a szókincsünket.

2. Another good method is to translate our favourite song. There are different websites where you can see the translations but it is better if you do it. It can be any kind of music, like Britney, Madonna, Beatles, ABBA, Cheryl Cole etc. This will improve the vocabulary.

Beatles: Help!

Cheryl Cole: Fight for this love

Madonna: Hung up

ABBA: Dancing Queen

3. Vannak különböző honlapok amik mindenféle programokat ajánlanak nyelvtanulásra. Például az egyik legjobb az 5perc angol. Havi magazinjuk van, ami szerintem nagyon jó. Külön szinteknek megfelelően vannak cikkek, tesztek, történetek. Az oldal ingyenes hírlevelére is fel lehet iratkozni, amiben szintén történetek, tesztek, szókincsbővítést elősegítő feladatok vannak. Nóri az 5perc angol vezetője már több könyvet is írt, nekem az Igeidők c. van meg, ami könnyen érthető, nagyon jó könyv.

3. There are websites which offer different types of programmes for learning English. There is a Hungarian website called 5perc angol (5 minutes English) which offer monthly magazine, newsletters where you can find stories, tests, tasks to practise English. I think there are similar website in your country/language as well, so just look around on the Internet. 


4. Megtalálhatóak az interneten angol nyelvű könyvek, de bármilyen honlapot is olvashatunk angolul az is nagyon sokat segít. A Wikipedia készített egy egyszerűsített Wikipédiát, amit nyelvtanulóknak ajánlanak. Maximum 2000 szavas cikkeket írnak, egyszerűsített nyelvtannal, és gyakran használt, alapvető szavakkal. Kattints ide, ha megakarod nézni az oldalt.

4. You can find books in English on the Internet, or you can read any websites, these will be very useful as well. The Wikipedia made a Simple Wikipedia for people who learn English. The Simple Wikipedia use fewer, common used and basic words and easier grammar. Click here to go to the website.Megjegyzések

 1. szióa! ez nagyon jó ötlet volt, h így összeszedted ezt. Én pont a napokban találtam rá erre http://www.englishjet.com/english_courses_files/test_level_answers.asp

  aminek pont az a lényege, h tulajdonképpen tesztet kell kitölteni és meg is modnja melyiknél mi volt a helyes válasz vocabulary+grammar -nek nagyon jó!
  én most itt gyakorolgatok :)
  más: tetszenek a bejegyzéseid már mindig várom az új részt mint egy sorozatnál ;) hiányzol...:( puszi

  VálaszTörlés
 2. Szia Drága,

  Tök jó hogy neki álltál angolozni, nekem is kéne. A szókincsemet kellene nagyon bővíteni. Örülök, hogy várod a bejegyzéseket, nagyon sok van a tarsolyomban :) Igyekszem minél többször írni, és érdekes dolgokról.
  Nagyon hiányzol, sok sok pusz

  VálaszTörlés
 3. Sziasztok, en ezt az oldalt hasznaltam-hasznalom, remelem tudok vele valakinek segiteni. Ha valakit erdekel az ESOL program szivesen irok rola bovebben, ha keritek. (hol lehet kurzusokra jelentkezni, mennyibe kerul stb)
  http://www.esolcourses.com/
  Orsy gratulalok a blogodhoz, sok hasznos infot osztasz meg :)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Csilla, csak most láttam meg a hozzászólásodat.:( Köszönöm, hogy írtál. Remélem aki erre a bejegyzésre kattint megtalálja a kommentedet és felkeres ha több információra van szüksége az ESOL-ról.

   Törlés
 4. Azt javaslom https://www.penpaland.com
  Android:http://app.appsgeyser.com/Penpaland

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm a hozzászólásodat, hamarosan megjelenik a blogon. :)
Thanks for your comment, it will appear on the blog soon. :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ideiglenes Jogosítvány/ Provisional Driving Licence

A mai bejegyzésben az ideiglenes jogosítávnyról lesz szó. A bejegyzést saját tapasztalataink és a megszerzett információk alapján írtam.

Today's post is about provisional driving licence. I wrote this post based on our experiences and the information we have gathered.
Kép forrása/ Source of picture

Szüléstörténetem

Január 7. óta ezt a bejegyzést fejben már 1000szer megírtam és átírtam, mégsem sikerült írásban publikálnom, de talán most (ezt március 7-én írtam). Leírom hogyan született az én drága kisfiam Nolan Wyatt. Aki nem szeret szüléstörténeteket olvasni, kérem ezt most hagyja ki.

Angol karácsonyi szokások/British christmas traditions

A múltkor ott hagytam abba, hogy elmentünk nyaralni Fuerteventura-ra. Fogom folytatni az élménybeszámolót de azt gondolom már ideje van a karácsonyi bejegyzéseknek.

So the last post was about our holiday in Fuerteventura. I will continue our travelogue but this is the time for christmas posts.