Ugrás a fő tartalomra

Milyen az angol időjárás télen? How is the winter weather in England?

Az angol időjárás nagyon enyhe Magyarországhoz képest.
The English weather is very mild compare to the Hungarian weather.
Itt is előfordulhat -20fok, de nem jellemző. Oly annyira nem jellemző a -10,-20 fok, hogy az autókon nincs hólánc, vagy téligumi. Amennyiben mégis "rosszra" fordul az időjárás, megáll az élet Angliában. A múltkor leesett 1 cm hó, bezárták az egyetemet, rossz időjárásra hivatkozva, és dugó alakult ki Buxtonban, autók mentek egymásba stb. Egy gyalog 5 perces utat, a busszal 40 perc alatt tettünk meg, ezért vonattal jöttünk haza, ami így 10 perc volt. 


-20 degree can occur, but it is not common. Because it is not common, people do not put snow chains and winter tires on cars. If the weather goes wrong, the life stop being in England. Like a month ago 1 cm snow fell and they closed the university, due to weather conditions, and there was traffic jam in Buxton and car accidents etc. It took 40 minutes by bus to go from one place to another which is 5 minutes on foot, therefore we continued by train which was only 10 minutes. 

A Wikipedia-n (angol nyelvű) olvastam, hogy a legrosszabb időjárás 2009-ben volt, amikor is maximum 55cm hó esett le, átlagban 30cm. Megbénította a busz- és vonatközlekedést, a Londoni metrón is problémákat okozott és az összes repteret bezárták. 1.2 billió font kiesést eredményezett, mert az emberek nem tudtak bemenni dolgozni. Az olvadásnak és az erős esőzésnek köszönhetően áradások voltak Dél Angliában. Ahogyan azt a devoni és cornwalli üzleti tanács nyilatkozta, az emberek túlreagálták ezt az időjárást, és nem lett volna szükségszerű bezárni az iskolákat (4500), munkahelyeket.

I read on the Wikipedia, that the worst weather occured in 2009, when maximum 55cm snow fell, and the average was 30cm. It caused serious problem in bus- and train transport, in the London Underground and all the airports were closed. It resulted 1.2billion pound financial loss because people could not go to work. Heavy rain and melting snow caused flooding in Southern England. As the Devon and Cornwall Business Council stated, people over reacted this weather and it was not necessary to close schools (4500) and other businesses.
 Euston, 2009

Sourton snowfall, 2009

Szintén a Wikipedia (angol nyelvű) azt írja, hogy a legalacsonyabb átlag hőmérséklet -10 fok éjjel, és nappal maximum 15fok. A téli hőmérsékletet a tenger befolyásolja, ezért az ország közepében melegebb van mint a tenger mellett. Tehát a leghidegebb területek Wales, Nyugat Anglia, és Skócia.

As the Wikipedia states the lowest average temperature -10 at night and maximum 15 degree at daytime.The winter weather is influenced by the sea, therefore in the middle of the country the weather is warmer than next to the sea. The coldest areas are: Wales, Northern England and Scotland.

Ez sajnos nem a legfrisebb kimutatás/
Unfortunately it is not the most updated statistics.

Azt ajánlom, ha valaki télen jönne ki Angliába, készüljön fel mindenféle időjárásra. Esős, szeles, havas, latyakos időjárásra éppúgy, mint egy kicsit napos 10-15 fokos időre.

I suggest that if someone wants to come to England in winter time, be prepared for any types of weather: rainy, windy, snowy or sunny with 10-15 degree.
Megjegyzések

  1. Sajna most itthon is ilyen idő van...tegnap délelőtt -nem vicc- szakadt a hó, 1 óra múlva hétágra sütött a nap...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm a hozzászólásodat, hamarosan megjelenik a blogon. :)
Thanks for your comment, it will appear on the blog soon. :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ideiglenes Jogosítvány/ Provisional Driving Licence

A mai bejegyzésben az ideiglenes jogosítávnyról lesz szó. A bejegyzést saját tapasztalataink és a megszerzett információk alapján írtam.

Today's post is about provisional driving licence. I wrote this post based on our experiences and the information we have gathered.
Kép forrása/ Source of picture

Szüléstörténetem

Január 7. óta ezt a bejegyzést fejben már 1000szer megírtam és átírtam, mégsem sikerült írásban publikálnom, de talán most (ezt március 7-én írtam). Leírom hogyan született az én drága kisfiam Nolan Wyatt. Aki nem szeret szüléstörténeteket olvasni, kérem ezt most hagyja ki.

Angol karácsonyi szokások/British christmas traditions

A múltkor ott hagytam abba, hogy elmentünk nyaralni Fuerteventura-ra. Fogom folytatni az élménybeszámolót de azt gondolom már ideje van a karácsonyi bejegyzéseknek.

So the last post was about our holiday in Fuerteventura. I will continue our travelogue but this is the time for christmas posts.