Ugrás a fő tartalomra

Police.uk

Nemrég fedeztem fel ezt a honlapot, ami azt mutatja meg, hogy az év adott hónapjában milyen bűnözések voltak az adott városban, milyen magas számban, és területekre/utcákra lebontva.
I found a website which shows you where (city, particular area, and sometimes it shows the exact street) and what kind of crime occurred, how often in a certain period/ month of the year.

A honlapot a www.police.uk-n lehet elérni, ahol ezt a képet fogjuk látni:
You can find the website at www.police.uk where you will see this:

Ahova Manchestert írtam, oda bármilyen angol város, falu nevét be lehet írni.
Where I wrote Manchester, you can write any other city or village.

Ezután az oldal megmutatja a rendőrség e-mail címét, illetve telefonszámát, és ami ennél érdekesebb az a  jobb oldalon lévő kis térkép. A térkép megmutatja, hogy melyik területeken mennyi bűnözés volt, az elmúlt hónapban.

The website will show the e-mail address and telephone number of the police, and which is more interesting is the map on the right side. The map shows where were the crimes and how many exactly in the last month.Ezután a CRIME AND ASB című résznél a bal felső sarokban ha a nyílra klikkelünk kiválaszthatjuk a hónapot, jelenleg a legfrissebb 2011 november. Alatta az ALL CRIME az összes bűnözés számát jelenti, alatta pedig színessel részletezi, hogy milyen féle bűnözésről van szó.

At the Crime and ASB text on the top left side you have to click for the arrow to choose which month you want to see, the recent one is November 2011. Below this you can see all crime, which means how many crime occurred all together, and below that you can see the crimes in different categories.
A kategóriák a következők:

Burglary: Betörés
Anti- social behaviour: Társadalom ellenes viselkedés
Robbery: Rablás
Vehicle crime: Járművekkel kapcsolatos bűnözés
Violent crime: Erőszakos bűncselekmény
Public disorder and Weapons: Nyílvános zavargás és fegyverek
Shoplifting: Bolti lopás
Criminal damage and Arson: Bűnügyi kár és gyújtogatás
Other theft: Egyéb lopás, pl.: bicikli
Drugs: Kábítószer
Other crime: Egyéb bűncselekmény, pl.: csalás, hamisítás


Ha valamelyik kategóriára rákattintunk, én a kékre az az a társadalom ellenes viselkedésre kattintottam, akkor láthatjuk, hogy a városban hol történt ilyen, és mekkora számban, ha a + jellel nagyítunk, akkor jobban látjuk a képen, hogy hol is történt a baj.

If you click on one of the categories, as I clicked on the blue which is anti-social behaviour then you will see the in which area and how many crimes occurred, and if you press + you can enlarge the picture so you can see exactly where did it happen.Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ideiglenes Jogosítvány/ Provisional Driving Licence

A mai bejegyzésben az ideiglenes jogosítávnyról lesz szó. A bejegyzést saját tapasztalataink és a megszerzett információk alapján írtam.

Today's post is about provisional driving licence. I wrote this post based on our experiences and the information we have gathered.
Kép forrása/ Source of picture

Szüléstörténetem

Január 7. óta ezt a bejegyzést fejben már 1000szer megírtam és átírtam, mégsem sikerült írásban publikálnom, de talán most (ezt március 7-én írtam). Leírom hogyan született az én drága kisfiam Nolan Wyatt. Aki nem szeret szüléstörténeteket olvasni, kérem ezt most hagyja ki.

Angol karácsonyi szokások/British christmas traditions

A múltkor ott hagytam abba, hogy elmentünk nyaralni Fuerteventura-ra. Fogom folytatni az élménybeszámolót de azt gondolom már ideje van a karácsonyi bejegyzéseknek.

So the last post was about our holiday in Fuerteventura. I will continue our travelogue but this is the time for christmas posts.