Menu

2012. március 26., hétfő

Költözünk/Moving home


Úgy volt, hogy pénteken költözünk, de a terv megváltozott, szombaton költöztünk.
It was that we will move on Friday but actually the plan changed we moved on Saturday.

Norbi egyik oszálytársa vitt fel minket Skóciába. A teherautót Buxtonból béreltük, £55 egy napra. Az üzemanyag kb. £110-ba került, és persze fizettünk a sofőrnek is. 5 óra alatt teljesítettük a távot.

Norbi's classmate drove up to Scotland. We hired a van from Buxton for £55 for a day. The fuel cost approximately £110 and of course we payed for the driver. The journey took 5 hours.

Sikerült találnunk egy két szobás lakást Auchterarder-ben a rightmove.co.uk oldalon. Kiderült a magyarok akikkel a múltkor találkoztunk a hotelben, a szomszédjaink, aminek nagyon örülünk. 
Mint ahogy szoktam leírom most is az árakat:
A foglaló (deposit): £500
A havi bérleti díj: £500
Az ügynökségnek (ügynökségen keresztül ment a papírmunka) most semmilyen egyéb költséget nem kell fizetni, mert levonják az első havi bérleti díjból. A főbérlő nagyon kedves, fiatal skót srác. Nekem még van problémám a skót akcentus megértésével de remélhetőleg ez az idő múlásával javulni fog. :)

We could find a 2 bedroom flat in Auchterarder on rightmove.co.uk. The Hungarians who we met in the hotel they are our neighbours now we are really happy for that.
Here are the prices of moving:
Deposit: £500
One month rent: £500
We did not have to pay anything to the agency (we had to do all paperwork through an agency) because they will deduct some money from the first month rent. The landlord is very nice, friendly Scottish guy. I still have problem with Scottish accent but hopefully I will get used to it.


2 év alatt felhalmoztunk sok olyan ruhát, cipőt, amit nem használunk, így odaadtuk a Charity (jótékonykodós) boltnak. + A lakás teljesen felszerelt, vannak edényeken, evőeszközök, bútorok. Ezért próbáltuk eladni a bútorainkat, de sajnos csak a mosógépet vitték el. Ezért az összes bútorunkat odaadtuk egy jótékonykodós boltnak, így is örültünk, hogy nem maradtak rajtunk.

We just realised that we gathered lots of stuff in the last 2 years so we decided to give away the not used ones to a charity shop. + The flat is fully furnished there are pots, cutleries, furniture. That is why we tried to sell all our furniture, but we could sell just the washing machine. We gave all furniture to a charity shop, as we were happy that they could take them.

2 megjegyzés :

  1. Szép! Tetszik a konyhában a kék mozaik / csempe.

    VálaszTörlés
  2. Cinkapanka: bocsi, hogy nem írtam vissza eddig. Igen, nagyon szép a lakás, szeptemberben sírni fogok, hogy itt kell hagyni...

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólásodat, hamarosan megjelenik a blogon. :)
Thanks for your comment, it will appear on the blog soon. :)