Ugrás a fő tartalomra

Szent Patrik nap/St. Patrick's Day

Március 17-én Szent Patrik napot ünnepel a világ, aki Írország védőszentje. Szent Patrick nap valószínüleg a világ legszélesebb körben ünnepelt szent napja(Argentinától, Ausztrálián át, Új Zéland, Amerikai Egyesült Államok, Írország stb) az angol wikipédia szerint.
The World celebrates St. Patrick on the 17th March, who is the patron saint of Ireland. Probably he is the most widely celebrated saint day in the World. (Argentina, Australia, New Zealand, United States, Ireland etc) as the English wikipedia states.


Ő vitte el a keresztélység eszméjét Írországba. Kicsit nekem nem áll össze a kép, hogy miért ünnepelik pontosan, mert az angol wikipédia azt írja, hogy ez egy böjt szerű ünnep, az alkohol-, és ételfogyasztás is szabályokhoz kötött, ennek ellenére, én akárkit megkérdeztem egy részt pontosan nem tudták miért ünnepelnek csak azt, hogy ez Ír dolog, és hogy mennek sok Guiness sört írni, + sok szerencsét kívánni mindenkinek. Ilyenkor az emberek zöld színű ruhákat hordanak. (Habár a kék színt társítják Szent Patrikhoz :))

He took Christianity to Ireland. I am confused about why people celebrate St Patrick exactly, because as the English wikipedia says one of the characteristics of this day is the lifting of Lenten restrictions on eating and drinking alcohol but actually I asked some English people and they did not know why they celebrate him, they just knew that it is an Irish stuff and they will go and drink lots of pints of Guiness and wish luck for everybody. On this day people wear green. (Although blue colour is associated to St. Patrick :))

A Bistrot is feldíszítették Szent Patrik napon, tehát a dekoráció zöld színű volt és mindenhol lóherék voltak. Az egyik dolgozó beöltözött egy Szent Patrik napi jelemezbe.

The Bistro was dressed up on St Patrick.'s day in green and with the three- leaved plan (shamrock). You can see a picture about one of the staff dressed into a St.Patrick costume :)


Akinek bármilyen információja van ezzel az ünneppel kapcsolatban kérem ossza meg velem egy hozzászólásban.
If you have any information about this feast day please share it with me in a comment.

Köszönöm szépen a sok támogató, kedves hozzászólást és e-mailt a múltkori bejegyzésem miatt. Nagyon sokat jelent a támogatásotok, és azt, hogy hasznosnak találjátok a blogomat :) Köszönöm!

A képek forrása Google, kivétel az utolsót.
The source of the pictures is Google, except the last one.

Megjegyzések

  1. http://www.dzsuszti.net/irorszag/esemeny/stpatricsday.aspx
    a zold szin szerintem mar csak Irorszag "zold sziget" volta miatt van:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm a hozzászólásodat, hamarosan megjelenik a blogon. :)
Thanks for your comment, it will appear on the blog soon. :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ideiglenes Jogosítvány/ Provisional Driving Licence

A mai bejegyzésben az ideiglenes jogosítávnyról lesz szó. A bejegyzést saját tapasztalataink és a megszerzett információk alapján írtam.

Today's post is about provisional driving licence. I wrote this post based on our experiences and the information we have gathered.
Kép forrása/ Source of picture

Szüléstörténetem

Január 7. óta ezt a bejegyzést fejben már 1000szer megírtam és átírtam, mégsem sikerült írásban publikálnom, de talán most (ezt március 7-én írtam). Leírom hogyan született az én drága kisfiam Nolan Wyatt. Aki nem szeret szüléstörténeteket olvasni, kérem ezt most hagyja ki.

Angol karácsonyi szokások/British christmas traditions

A múltkor ott hagytam abba, hogy elmentünk nyaralni Fuerteventura-ra. Fogom folytatni az élménybeszámolót de azt gondolom már ideje van a karácsonyi bejegyzéseknek.

So the last post was about our holiday in Fuerteventura. I will continue our travelogue but this is the time for christmas posts.