Ugrás a fő tartalomra

Véleményem

Azt hiszem most volt elég... Lehet nem kellene megírnom ezt a bejegyzést, majd maximum kitörlöm.
Translation coming soon...

Nagyon sok dolog történik velem mostanában és azt hiszem most lett elég így mindenből. Azt tudjátok, hogy jövőhét pénteken költözünk Skóciába. Még mindig nincs teherautó (+ vezető) amivel elvigyük a cuccunkat, és még mindig nincs lakás ahová költözhetnénk. Beszéltünk már egy két főbérlővel de még mindig nincs lakás. A hotelnek van szállása a munkások számára, de ott nem lehet főzni, így drágább lenne ott egy szobát bérelni (amiben egy ágy van és nagyon kicsi, tehát kettőt kellene bérelnünk, és nem aludhatnánk együtt), mint egy lakást. A teherautóval kapcsolatban beszéltünk már valakivel itt az egyetemen, de még várnunk kell a válaszra. Időközben áruljuk a bútorainkat, és reméljük nem marad rajtunk semmi bútor.

Ha ez nem lenne elég akkor a suliból már csak egy hónap van, így a beadandókat írni kell, ami egyáltalán nem egyszerű. Itt szenvedtem a könyvtárba 1-2 órát és mégsem haladtam, "csak" olvastam.

Mivel a hotelnél havonta fizetnek, ezért egy hónapig nem lesz pénzünk, és még a mostani albérletben is kell fizetni a számlákat. Most ezen agyalunk hogyan oldjuk meg, valószínüleg kapunk segítséget.

Két nappal ezelőtt megjelent egy írásom az origon, azon belül is egy blogon itt olvashatjátok a történetünket. Leírtam mindent őszintén, honnan kezdtük, hol vagyunk most és mi lesz (talán) a jövő. Jöttek támogató kommentek, amit nagyon köszönünk, nagyon jól esett és jöttek irigykedő, negatív kommentek is. A fő vita téma az volt, hogy hogyan járhat Norbi egyetemre ha nincs érettségie.

Ezért tegnap elmentem a tanszékvezetőmhöz, aki pont erről ír esettanulmányt, hogy miért jobb interjúztatni a diákokat, és tapasztalat alapján felvenni őket. Azt mondta Norbinak meg volt az elkötelezettsége a szak iránt, a tapasztalata, az érettsége, és azt mondta, az interjún egyértelműen kiderült, hogy alkalmas az egyetem elvégzésére. Azt is hozzátette, hogy ez be is bizonyosodott, hogy megérdemelte, ugyanis nagyon jól csinálja a dolgokat a suliban. Sajnos semmilyen hivatalos hivatkozást erről nem tudtam kérni, pedig akkor már tényleg mindenki hinne nekem.

Sokszor úgy érzem, hogy hiába vagyok őszinte, semmit nem nagyítok fel, nem hazudok semmiben, mégsem hisz nekem sok ember.

Eljött az első pont mikor elgondolkoztam azon, tényleg szükség van-e a blogomra, ahol az a célom, hogy segítsek embernek, de ehelyett sok negatív dolgot is kapok. Valószínüleg folytatom, mert tudom vannak akik nagyon szeretik a blogomat, hasznos tartják, és rájuk kell gondolnom nem a negatív dolgokra.

Elnézést a kirohanásért de most betelt a pohár :(

Megjegyzések

 1. Orsi minden rendben lesz ! Ügyes vagy eddig is megoldottátok ezután is megy majd minden simán ! Aki meg csak a szrokat írja az egyértelmű , hogy féltékeny ! Élik a nyomorúságos életüket nem történik velük semmi éés mások boldogságán sikerén pampognak:)pusszi Svájcból

  VálaszTörlés
 2. Orsi!
  Ne húzd fel magad az ilyen embereken! Akár ismer, akár nem, 100%-ig nem lát bele a Ti életetekbe! Itthon teljesen más ezek szerint az oktatás, ez így van rendjén! Minden országnak megvan a maga sajátossága! Itthon az elmélet a fontos, ott a gyakorlatra fektetnek nagyobb hangsúlyt! Az meg, hogy a Norbi hogy járhat egyetemre, rajta kívül senkire nem tartozik! Ez az ő dolga, hogy hogy jutott be, kár ezen ennyit lovagolni! Az a lényeg, hogy ott talált egy olyan iskolát, szakmát, amit szívesen csinál!
  Próbáljatok továbbra is pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, és ne a rosszindulatú emberekre pazaroljátok az energiátokat, mert van bőven tennivalótok mostanában!!! A munka, iskola legyen fontos, ne mások negatív véleménye!!!
  Vigyázzatok magatokra!!! Sok-sok puszi: Szandi

  VálaszTörlés
 3. Elolvastam az origos bejegyzésedet és nagyjából a kommenteket is. Figyelj, mindig, mindehol vannak rosszakaró, kételkedő emberek, még akkor is ha éppen semmilyen hasznuk nem származik belőle. Őket viszont nem kell észrevenni! Kár magad miattuk emészteni. ti itt vagytok, teszitek azt amit akartok és szerettek, látjátok hogy értek el eredményeket és haladtok. Senkinek semmi köze, hogy hogyan és mit csináltok, a ti életetek.
  Aki meg nem hiszi... azt gondolja tájékozott? Hát nagyon nem az! Írjál azoknak, akik szívesen olvasnak, más nem számít, senkinek nem tartozol magyarázattal. Senki nem ad pénzt, hogy megéljetek,senki nem segjt azokból, aki kommentál, szóval... ügyesek vagytok, csak így tovább!!!

  VálaszTörlés
 4. Szia Orsi!

  Csak egyszerűen: köszönöm a blogodat.
  Nagyon tetszik amiket írsz és sokat segít egy kezdőnek(nekem) az angol nyelv tanulásában megértésében.

  Köszönöm.

  VálaszTörlés
 5. Kedves Orsi!
  Nagyon tetszenek az írásaid és sok hasznos információt olvastam tőled. Az egyetemmel kapcsolatban pedig meglepődtem ugyan,de kellemes "csalódást" jelentett számomra,hogy Anglia ilyen rugalmasan kezeli a felvételit és rendkívül tanulságos lehet kipróbálni így,felrúgva a "szabályokat",olyan embereket is felvenni,akik valóban "csak" a tapasztalataik és a képességeik alapján végeznek el egy iskolát.Nagyon szurkolok nektek,hogy minden sikerüljön és a hozzáállásotok,kitartásotok,szorgalmatok alapján biztos vagyok benne,hogy sikerül is elérni céljaitokat.Én most készülök Angliába,és nagyon várom a további írásaidat.Nem szabad a negatív energiákat közel engedni magadhoz,aki csak a dolgok rossz oldalát látja,magára vessen.Szóval,hajrá Orsi és Norbi! :)

  VálaszTörlés
 6. Kedves Orsi!

  Én is a Határátkelőről eveztem át hozzád, nagyon tetszett az írásod!

  Őszintén szólva át is siklottam afelett, hogy a párod 8 általánossal ment egyetemre, csak akkor olvastam vissza, amikor a hozzászólásokat is olvastam. A hitetlenkedők miatt ne aggódj! Kis hazánkban mindenhová papírt kérnek, nem ismerem a nemzetközi viszonyokat, de nevetségesnek tartom, hogy itt minden munkakör minimum OKJ-s végzettséghez kötött, nem tapasztalattól, vagy rátermettségtől függ, megkapod-e az adott állást. (Az más kérdés, hogy az OKJ-s képzéseken gazdagodnak meg bizonyos körök...) Tengernyi más dolog mellett ebből is elég volt, én is külföldre készülök. Eddig hajón dolgoztam csak, de ott is azt tapasztaltam, illetve, a UK-ban dolgozó ismerősök is megerősítenek, hogy értelmesebb országokban értékelik a szorgalmat és a tudást, és nem akadályoznak ostoba papírok miatt. Eddig nem hallottam arról, hogy a UK-ban így is lehet egyetemet végezni, de hihetetlenül szimpatikussá tetted az ottani felsőoktatást, a gondolkodásmódot, köszönet érte! További sok szerencsét kívánok, én pedig biztosan sűrűn visszalátogatok hozzád, hogy végigolvassam a blogodat! :)

  VálaszTörlés
 7. Szia Orsi!
  Több blogot is olvasok ilyen témában és a tiéd az egyik kedvenc :)
  Nagyon remélem, hogy nem hagyod abba az írást, nekem sokat segítettél és segítesz vele, úgyhogy többünk nevében is köszönöm. :)

  VálaszTörlés
 8. Én is a Határátkelőről találtam ide, kitartás, mindenki kap hideget-meleget, sajnos sokakból az irigység beszél :-(
  Nekem teljesen pozitív, hogy ott Angliában így állnak a dolgokhoz és azt nézik, hogy mit tudsz és nem azt, miről van papírod. Én így voltam a némettel anno, volt egy nyelvvizsgám (középfokú), kimentem Ausztriába és úgy gondoltam, ki is dobhatom a kukába, nem tudtam semmit. Aztán persze gyorsan belejöttem. Az angolról sincs papírom, már nem is küzdök érte, és még sok mindenről másról sincs - aki kiváncsi mit tudok, az majd letesztel :-)
  Sok sikert Nektek!!!

  VálaszTörlés
 9. Szia Orsi!
  Inkább blogolvasó vagyok mint kommentelő de most nekem is betelt a pohár.
  Talán még te sem érzed a jelentőségét, hogy menyire fontosak a bejegyzéseid olyanoknak -mint én is- akik új életet akarnak kezdeni Angliában.
  Igenis szükség van rá és nagyon hálás vagyok,hogy ilyen emberközeli módon és nem csak informálisan blogolsz a kinti életedről.
  A hülyeség nem ismer határokat és nem nemzetiség kérdése. Sajnos most belefutottál pár ilyenbe de ne ez ne csüggesszen el, lesz még sok hülye akivel találkozol. Einsteinnek tulajdonítják a mondást: "Két dolog van ami végtelen: az emberi hülyeség és az univerzum, de az utóbbiban nem vagyok biztos."
  Szóval a blog miatt ne aggódj sokkal többen vagyunk akik szeretjük.
  A kinti problémákhoz meg annyit fűznék hozzá, hogy nézz vissza az utóbbi két évedre és legyél nagyon büszke, hogy ennyi idősen ott tartasz ahol. Sok harmincast ismerek aki a városát sem képes elhagyni. Biztos vagyok benne, hogy ezt is meg fogjátok oldani! Hajrá és köszönöm!

  G.Z.

  VálaszTörlés
 10. Kedves Orsi!
  Én is a határátkelőn olvastam először az írásodat, ami nagyon megtetszett, és utána néztem meg a blogodat, ami egyszerűen zseniális! őszintén, először átsiklottam a kommentek felett, később néztem őket vissza.. és teljesen ledöbbentem, hogy egyesek mennyire "nem kedvesen" írnak, őszintén csodálom, hogy volt türelmed válaszolni ezekre..később arra is rájöttem, hogy majdnem az összes írás alatt negatív kommentek vannak.. biztos vagyok benne h ezeket azok írják, akiknek nem volt merszük eddig külföldön élni/dolgozni, irigyek, vagy baromira nem ismerik az adott országot! tehát egyáltalán nem érdemes velük foglalkoznod!! a költözéshez sok sikert kívánok, igyekszem végigolvasni a blogodat :) (még csak most kezdtem) szerintem nagyon sokat segítesz az embereknek az írásaiddal! további sok sikert, és nagyon várjuk az új bejegyzéseket :)
  Szandra

  VálaszTörlés
 11. Kedves Orsi!

  Jó ideje mindennap rákattintok a blogodra és mindig kíváncsian és örömmel teszem. Most tanulok angolul és először angolul, majd magyarul is olvaslak. Szeretem a korrekt tájékoztató bejegyzéseidet, amik sokban segítenek engem ( és a párom!) Abba ne hagyd!!!!
  Addig jó míg van irigyed, mert a Te (Ti) elért céljaidra és eredményeidre irigyek!! Legyetek a pároddal továbbra is ilyen erős csapat, akik elérik, amit terveznek!!! A költözés majd kialakul, jó kezdést, vizsgázást és sok erőt kívánok nektek!!!!
  Sose foglalkozz más véleményével!!!
  Szerintem épp jó volt ez a Határátkelős sztori, mert ha jól nézed ,akkor Te a helyedet vagy és csak ez számít!!!
  Minden jót!!!!!!

  VálaszTörlés
 12. Szia Orsi!
  En is a Hataratkelorol kerultem a blogodra. Meg soha nem kommenteltem semmilyen blogon, de erre a bejegyzesre irok. Ne torodj a negativ "otthoni" reakciokkal, csak irigykednek anelkul, hogy fogalmuk lenne mibe kerul es mit jelent egy uj orszagban uj eletet kezdeni, boldogulni, felvenni a versenyt, megallni a helyeteket. (Legtobbjuknek meg a hazajukban, az anyanyelvukon sem sikerul legalisan/kapcsolatok nelkul/stb...) Nagyon jol csinaljatok, csak igy tovabb!
  Egyebkent is csak sajat magadnak kell megfelelni az eletben, mindenki mas velemenye lenyegtelen. Mindig lesznek negativ kommentelok. Ha van kedved blogot irni, irjal, ha nincs, ne, de ne azert mert barki mas barmit is mondott ra.
  Hajra!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm a hozzászólásodat, hamarosan megjelenik a blogon. :)
Thanks for your comment, it will appear on the blog soon. :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ideiglenes Jogosítvány/ Provisional Driving Licence

A mai bejegyzésben az ideiglenes jogosítávnyról lesz szó. A bejegyzést saját tapasztalataink és a megszerzett információk alapján írtam.

Today's post is about provisional driving licence. I wrote this post based on our experiences and the information we have gathered.
Kép forrása/ Source of picture

Szüléstörténetem

Január 7. óta ezt a bejegyzést fejben már 1000szer megírtam és átírtam, mégsem sikerült írásban publikálnom, de talán most (ezt március 7-én írtam). Leírom hogyan született az én drága kisfiam Nolan Wyatt. Aki nem szeret szüléstörténeteket olvasni, kérem ezt most hagyja ki.

Angol karácsonyi szokások/British christmas traditions

A múltkor ott hagytam abba, hogy elmentünk nyaralni Fuerteventura-ra. Fogom folytatni az élménybeszámolót de azt gondolom már ideje van a karácsonyi bejegyzéseknek.

So the last post was about our holiday in Fuerteventura. I will continue our travelogue but this is the time for christmas posts.