Menu

2012. április 12., csütörtök

Az időjárás Skóciában/The weather in Scotland

3 héttel ezelőtt költöztünk Skóciába, de már sokféle időjárást megtapasztaltunk. :)
We moved to Scotland 3 weeks ago and we have experienced a wide range of weather conditions already :)
Amikor megérkeztünk egy hétig szinte nyárias idő volt (max. 21 fok), a helyiek nagyon meg voltak lepődve. Mi pedig reméltük, hogy ez az időjárás így is marad.
When we arrived there was almost a summery weather for like a week (max. 21 degrees), the local people were very surprised. We hoped that the nice weather will remain. 

A következő héten egyik reggel arra ébredtem fel, hogy szakad a hó. Azt hiszem az első reakcióm, egy nevetés volt, hiszen Angliában már megszoktuk a bolond időjárást, de hogy itt ez még durvább?! :) El kell, hogy mondjam, Buxtonban és Derbyban nagyon erős havazás volt, megint nem volt iskola, megállt az élet. Itt  szerencsére nem okozott problémát a havazás.

One of the mornings on the next week I woke up for that there was a heavy snow. I think my first reaction was a laugh, because we get used to the crazy weather in England but we did not think that is worse in Scotland. I have to tell you that there was a very heavy snow in Buxton and Derby, they closed the uni, the life just stopped being. Fortunately the snow did not cause any problem here.
Ezeket a képeket a telefonommal készítettem mikor jöttem hazafele/I took these picture with my phone while I was walking homeA havazás az olvadással együtt 3 napig tartott, aztán jött egy esős, szomorú időjárás 2-3 napig. Tegnap nagyon szép, napos időnk volt, amikor olyan 4 óra körül el kezdett szakadni az eső, majd jégeső esett. :) Ma nagyon szép, napos időnk van, 8-10 fokos hőmérséklettel. Ezeket a képeket a nappalinkból készítettem.

The snow with a melting took 3 days altogether when a rainy, sad weather came and lasted for 2-3 days. Yesterday we had a very nice sunny weather, when around 4 o'clock it started raining very heavily and then continuing with hail. Today is a very nice, sunny weather with a temperature of 8-10 degrees. I took these pictures from our living room.

Nem tudom ma milyen időnk lesz, ugyanis ahogy leírtam milyen szép időnk van, azonnal elbújt a napocska.
I do not know what kind of weather will be the next today, because when I wrote down that we have a nice weather the sun hid immediately. 


Szókincs bővítésre ajánlom ezt a képet (a jégeső nincs rajta, hail-nek vagy fall ice-nak mondják)
To improve your English I show you this picture (Hail or falling ice is not on the picture)


Az első és az utolsó képet a Google-n találtam. 
I found the first and last pictures on Google.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Köszönöm a hozzászólásodat, hamarosan megjelenik a blogon. :)
Thanks for your comment, it will appear on the blog soon. :)