Ugrás a fő tartalomra

Bevezető hét/Induction week

A mai bejegyzésben a bevezető hétről lesz szó, azaz angolul induction week. Nincs nagy tapasztalatom munka kezdést illetően ezért nem tudom máshol hogyan működik egy bevezető hét.
Today I will write about the induction week. I do not have much experience in starting a job, so I do not know how does an induction look like normally. 
Mikor kijöttem és dolgoztam a gyárakban, akkor az ügynökség tartott egy 5 perces inductiont, ami általában egy videó megnézése volt, vagy pedig csak elmagyarázták mit kell csinálni. Majd a gyárban volt egy nap betanulni a dolgokat. Itt a hotelben 3-4 napig tartott a bevezető, ilyet még soha nem tapasztaltam.

When I came to England and I worked in factories, the agency held a 5 minutes induction as watching videos or just explaining what is the job exactly. After that we got a whole day in a factory to learn everything. The induction took 3-4 days in the hotel, so it is different than the other inductions I have ever experienced.

A bevezető hét nagyon jó volt, egyáltalán nem volt unalmas. Az első nap megreggeliztünk a hotel egyik étteremében. Tipikus angol reggeli (kolbász, tükortojás, buggyantott tojás, tojás rántotta, bacon (füstölt és nem füstölt) paradicsomos bab, gomba stb)  plusz még lazac és sok féle sajt, péksütemények, gyümölcstálak, aszalt gyümölcsök. Nehéz volt a választás :) Ezután végig mentünk a hotelen belül, mindent megmutogattak nekünk, beszélgettünk a hotelről, magáról a márkáról, az alapbéren kívüli juttatásokról, szerződéses dolgokról stb.

The induction was very good, it was not boring. On the first day we had breakfast in one of the restaurants. There was a typical English breakfast (sausage, fried egg, poached egg, scrambled egg, bacon (smoked, unsmoked), baked beans, mushroom etc.) and salmon, many types of cheese, pastries, fruits, and dried fruits. It was a hard decision. :) After this we went around in the hotel, the trainer officer showed everything, we spoke about the hotel, the brand, the additional benefits, contract etc.

A második nap kint voltunk egész délelőtt, mert megnéztük mi van a hotel körül, ugyanis a szabadidő tevékenységek nagy része kint van. Ezt nagyon jó dolognak tartom, mert ha egy vendég megkérdezi mit ajánlunk, hova menjen akkor el tudjuk mesélni a saját élményeinket, hiszen mi is megtapasztaltuk. Először elmentünk agyag (galamb) lövészetre. Féltem az elején, de aztán nagyon jó élmény volt. Az agyaggalambok és agyagnyuszik :) (mikor hogy) minden állásból máshonnan jöttek: szemből, tőlem eltávolodva vagy pedig oldal irányból vízszintesen gurulva, pattogva a földön. Nem mondom, hogy egyszerű művelet, pedig ez a volt a kezdő pálya. Sokszor eltaláltam az agyagot, persze az oktató, aki velünk volt, nagyon sokat segített. A puska nagyon nehéz volt, remegett a kezem :)

On the second day we spent the morning outside to see what is around the hotel, because most of the activities are outside. It was a great idea because if a guest ask us which activity we recommend we can speak about our experience as we experienced it. First of all we went for a clay (pigeon) target shooting. I was afraid firstly but then I really enjoyed it. Clay pigeons and rabbits came from all directions: from the front, from away from me, and horizontally from the left side rolling and bouncing the ground. It was not easy, although that was for the beginners. Many times I could hit the target, but of course the instructor helped me a lot. The gun was very heavy my hands were shaking. :)


Később elmentünk sólymászni is, ez is nagy élmény volt. Nagyon nagy ez a madár, és a feladatunk az volt, hogy el kellett röptetni majd visszhívni. Könnyűnek hangzik, de nem volt az, oda kellett figyelni.


After that we went doing falconry what was a great experience. It is a huge bird, and our task was to cast  and then call her back. It sounds easy but it was not, we had to pay attention..


Kedd délután és egész szerdán Health& Safety szabályokat tanultunk, ami magyarul egészség biztonságnak fordítható. Megbeszéltük milyen szabályok vannak a hotelben és környékén ebben a témakörben, mire kell nagyon figyelni, és mit kell tenni a biztonságunk érdekében, és tűz esetén. A Health&  Safety-re itt nagyon nagy hangsúlyt fektetnek, néha talán túlzó szabályokat kell betartani, de ez így működik az Egyesült Királyságban.

On Tuesday afternoon we learnt about Health& Safety regulations. We spoke about the rules in and around the hotel, what  to do for our safety and in case of fire. Health& Safety is always emphasized in UK, sometimes those rules are excessive but that is how it works here. 

A bevezető hét alatt különféle csoportos feladatokat kaptunk. Például különféle rendezvényeket megszervezni a hotelben. Például 50. házassági évforduló, leánybúcsú, üzlet emberek számára, és egy családnak. A büdzsé mindegy volt, csak ki kellett találnunk mit csináljon a vendég az érkezéstől a távozásig.

During the induction week we had to do different types of group work. For example we had to organise different types of event in the hotel. Like 50th anniversary, hen party, for a corporate group, for a family. The budget was not important we just had to figure out all the program from arrival to departure.

Csütörtökön nekem szabadnapom volt, ezért elmentem a magyar szomszédainkkal bevásárolni a mellettünk lévő nagy városba. Eközben Norbinak még mindig tréningje volt, letette a kezdő étel higiéniai tanfolyamot, amit a hotel ingyen biztosított az éttermi dolgozóknak. Ez a bizonyítvány 3 évig érvényes.

I had a day off on Thursday so I went for a shopping to the nearest town with our Hungarian neighbours. While we were there Norbi had one more training day, where he could make the food safety course, which was free as the hotel provide it to restaurant workers. This certification is valid for 3 years. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ideiglenes Jogosítvány/ Provisional Driving Licence

A mai bejegyzésben az ideiglenes jogosítávnyról lesz szó. A bejegyzést saját tapasztalataink és a megszerzett információk alapján írtam.

Today's post is about provisional driving licence. I wrote this post based on our experiences and the information we have gathered.
Kép forrása/ Source of picture

Szüléstörténetem

Január 7. óta ezt a bejegyzést fejben már 1000szer megírtam és átírtam, mégsem sikerült írásban publikálnom, de talán most (ezt március 7-én írtam). Leírom hogyan született az én drága kisfiam Nolan Wyatt. Aki nem szeret szüléstörténeteket olvasni, kérem ezt most hagyja ki.

Angol karácsonyi szokások/British christmas traditions

A múltkor ott hagytam abba, hogy elmentünk nyaralni Fuerteventura-ra. Fogom folytatni az élménybeszámolót de azt gondolom már ideje van a karácsonyi bejegyzéseknek.

So the last post was about our holiday in Fuerteventura. I will continue our travelogue but this is the time for christmas posts.