Ugrás a fő tartalomra

Varázs(latos) körforgalom/Magic roundabout

Tegnap csak úgy szörföltem a neten, amikor megtaláltam a magic roundabout-ot. Nem tudom pontosan, hogy lehetne fordítani de egy varázslatos/varázs körforgalomról van szó.
Yesterday I was surfing on the internet when I found the magic roundabout. A körforgalom Swindonban található, ami Londontól nyugatra van, és 1972-ben építették meg. Ez a körforgalom 5 mini körforgalmat tartalmaz egy körben elrendezve, ezért magic. 2009-ben a negyedik legijesztőbb csomópontnak szavazták meg Nagy-Britanniában. Kezdetben volt pár súlyos baleset, főleg biciklisekkel és motorosokkal, ezért számukra kiépítettek egy utat a körforgalom mellett.

The roundabout is located at west from London in Swindon and was constructed in 1972. This roundabout contains 5 mini roundabouts arranged in a circle that's why it is magic. In 2009 it was voted the most scariest junction in Britain. At the beginning there were several serious accidents mainly involved cyclists and motorcyclists therefore a cycle lane was built for them around the roundabout.Amikor kitettem egy képet a körforgalomról a blog Facebook oldalára akkor egy kedves olvasó megosztotta élményeit ezzel kapcsolatban, hiszen sokszor kell átmenniük ezen a csomóponton. Azt mondta csak az elején olyan ijesztő, aztán meg lehet szokni. :)

When I put a picture about this roundabout on the blog's Facebook page one of the readers shared her experience because she has to pass this roundabout quite often. She said it is scary at the beginning but then you can get used to it. :)

Kép forrása/Source of picturehttp://www.strum.co.uk/pix/mr.jpg


Hasznos honlapok a témával kapcsolatban (angol nyelvű):
Useful websites about the roundabout:
Wikipedia
Swindon web

Megjegyzések

 1. Szia Orsy!
  Igen, már egy ideje megismerhető, a mesterséges szelekció e swindoni gyöngyszeme.
  Még egy ajánlott honlap: http://bolygonk.hu/locDetails.aspx?id=677&cat=187&index=2&usr=187&user=1

  Szép napot!

  VálaszTörlés
 2. Szia, nalunk Hemel Hempsteadben is van egy ilyen, abban 6 kicsi korforgalom van. Bar a jogositvanyom mar nagykoru, az elejen kicsit felve mentem bele, de mara teljesen megszoktam, sot, neha kifejezetten elvezetes athajtani rajta :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm a hozzászólásodat, hamarosan megjelenik a blogon. :)
Thanks for your comment, it will appear on the blog soon. :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ideiglenes Jogosítvány/ Provisional Driving Licence

A mai bejegyzésben az ideiglenes jogosítávnyról lesz szó. A bejegyzést saját tapasztalataink és a megszerzett információk alapján írtam.

Today's post is about provisional driving licence. I wrote this post based on our experiences and the information we have gathered.
Kép forrása/ Source of picture

Szüléstörténetem

Január 7. óta ezt a bejegyzést fejben már 1000szer megírtam és átírtam, mégsem sikerült írásban publikálnom, de talán most (ezt március 7-én írtam). Leírom hogyan született az én drága kisfiam Nolan Wyatt. Aki nem szeret szüléstörténeteket olvasni, kérem ezt most hagyja ki.

Angol karácsonyi szokások/British christmas traditions

A múltkor ott hagytam abba, hogy elmentünk nyaralni Fuerteventura-ra. Fogom folytatni az élménybeszámolót de azt gondolom már ideje van a karácsonyi bejegyzéseknek.

So the last post was about our holiday in Fuerteventura. I will continue our travelogue but this is the time for christmas posts.