Menu

2012. április 25., szerda

Varázs(latos) körforgalom/Magic roundabout

Tegnap csak úgy szörföltem a neten, amikor megtaláltam a magic roundabout-ot. Nem tudom pontosan, hogy lehetne fordítani de egy varázslatos/varázs körforgalomról van szó.
Yesterday I was surfing on the internet when I found the magic roundabout. A körforgalom Swindonban található, ami Londontól nyugatra van, és 1972-ben építették meg. Ez a körforgalom 5 mini körforgalmat tartalmaz egy körben elrendezve, ezért magic. 2009-ben a negyedik legijesztőbb csomópontnak szavazták meg Nagy-Britanniában. Kezdetben volt pár súlyos baleset, főleg biciklisekkel és motorosokkal, ezért számukra kiépítettek egy utat a körforgalom mellett.

The roundabout is located at west from London in Swindon and was constructed in 1972. This roundabout contains 5 mini roundabouts arranged in a circle that's why it is magic. In 2009 it was voted the most scariest junction in Britain. At the beginning there were several serious accidents mainly involved cyclists and motorcyclists therefore a cycle lane was built for them around the roundabout.Amikor kitettem egy képet a körforgalomról a blog Facebook oldalára akkor egy kedves olvasó megosztotta élményeit ezzel kapcsolatban, hiszen sokszor kell átmenniük ezen a csomóponton. Azt mondta csak az elején olyan ijesztő, aztán meg lehet szokni. :)

When I put a picture about this roundabout on the blog's Facebook page one of the readers shared her experience because she has to pass this roundabout quite often. She said it is scary at the beginning but then you can get used to it. :)

Kép forrása/Source of picturehttp://www.strum.co.uk/pix/mr.jpg


Hasznos honlapok a témával kapcsolatban (angol nyelvű):
Useful websites about the roundabout:
Wikipedia
Swindon web

2 megjegyzés :

 1. Szia Orsy!
  Igen, már egy ideje megismerhető, a mesterséges szelekció e swindoni gyöngyszeme.
  Még egy ajánlott honlap: http://bolygonk.hu/locDetails.aspx?id=677&cat=187&index=2&usr=187&user=1

  Szép napot!

  VálaszTörlés
 2. Szia, nalunk Hemel Hempsteadben is van egy ilyen, abban 6 kicsi korforgalom van. Bar a jogositvanyom mar nagykoru, az elejen kicsit felve mentem bele, de mara teljesen megszoktam, sot, neha kifejezetten elvezetes athajtani rajta :)

  VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólásodat, hamarosan megjelenik a blogon. :)
Thanks for your comment, it will appear on the blog soon. :)