Menu

2012. május 9., szerda

Angol kenyér/British bread

Egyik legnagyobb szívfájdalmunk mióta kijöttünk, az az, hogy nincsen számunkra megfelelő finom kenyér, mint otthon. Itt a legnépszerűbb a toast kenyér, ami szerintem tényleg csak piritósként ehető meg.
One of the things what we miss from Hungary is bread. Since we live in England we could not find a proper, tasty bread what we would like. Mostly you can buy toast bread here, what I think is just good as a toast.

Sokféle márka megtalálható a piacon, az ár változhat £0.50- £2.50ig, a minőségtől függően. Természetesen a szupermarketekben saját márkás kenyeret is lehet venni.
There are lots of brands on the market and the price can vary from £0.50- £2.50 depending of the quality of the bread. Of course, you can buy bread in the supermarket with its own brand.:)

Ami számomra a legfurcsább, hogy lehet kapni héj nélküli kenyeret:
I think it is very strange that you can buy crustless bread:

Amióta kint vagyunk vettünk már rengeteg féle kenyeret, hogy megtaláljuk az igazit. Néha veszünk toast kenyeret, vagy félig előre megsütött baguettet, de általában Norbi süt kenyeret.
Since we live here we tried lot of types of bread to find the best one. Sometimes we buy toast bread or partly baked baguettes, but usually Norbi bakes bread.


Előbb ettünk, aztán fényképeztünk :)/We tasted it before took a picture :)

8 megjegyzés :

 1. Norbi update :)

  VálaszTörlés
 2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 3. Párom süt kenyeret, az megfelel. Valaki ajánlotta a tigris (zsiráf, whatever) kenyeret, azt még nem kóstoltam, még nem adtam fel a legjobb bolti kenyér megtalálását, abban biztos vagyok egyik sem olyan finom mint az otthoni ropogós kenyér :)

  VálaszTörlés
 4. unokatesómék is kint élnek lassan három éve Angliában, és ők fél év után találtak rá Londonban a lengyel boltban az olyan kenyérre, mint ami nálunk is van. próbáljátok meg ott Ti is :)

  VálaszTörlés
 5. Itt az angolok boltjában van bagel, az a karika középen lyukkal, az elég jó (én is csak nemrég kóstoltam). Amúgy hajmeresztőek sztem az angolok kenyér témában :-D

  VálaszTörlés
 6. kenyeret csak a lengyeltol, hogy tudja a magyar ezeket megenni?????

  VálaszTörlés
 7. Hmm Németországban ugyanezzel a problémával kerültem szembe, ott is ilyen kenyér volt, de számomra annyira fojtós volt, hogy nem bírtam megenni. Én vagy bagettet vettem, vagy sütöttünk kenyere. :)

  VálaszTörlés
 8. Azóta, hogy visszajöttünk Derbyba, mindig a lengyelektől veszünk kenyeret, vagy a Tescoban van jó, finom zsömle :)

  VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólásodat, hamarosan megjelenik a blogon. :)
Thanks for your comment, it will appear on the blog soon. :)