Ugrás a fő tartalomra

Perth

Múlt hét hétfőn gyönyörű napsütéses idő volt ezért elmentünk a legközelebbi nagyvárosba, Perth-be.
Last Monday there was a beautiful, sunny weather so we decided to go to the nearest biggest city to Perth.

Perth, Perthsire megye megyeszékhelye, Auchterardertől fél órányi távolságra. 2008-as felmérés szerint 44000 ember él Perth-ben.

Perth is the county town of Perthshire, and it is located half an hour from Auchterarder. According to a 2008 estimate 44000 people live in Perth.


Bevallom őszintén az első látogatás alkalmával nem tetszett ez a város, nem is tudom miért. Aztán viszont a mostani látogatáskor teljesen beleszerelmesedtem. El tudnám képzelni,hogy itt lakjunk, gyönyörű város.

At first time honestly I did not like Perth, but I do not know the reason. But later at this visit I really fall in love with Perth. I can imagine living here in this beautiful city.


 A folyó egyik partjáról a templomtól átsétáltunk a másik oldalra. Nem tudtunk mi van a másik oldalon, hiszen az alsón képen láthatjátok ti is, hogy csak házakat és fákat láttunk. Egy gyönyörű park van eldugva a fák között, szobrokkal, szép növényzettel. Előtte még lementünk ahhoz a szigetre ami a kép jobb oldalán látható. Lássuk a képeket!! :)

We walked from one side of the river from the church to the other side. We did not know what is on the other side because as you can see on the picture below there are just trees and houses. There is a beautiful park hidden behind the trees with beautiful vegetation and statues. Before that we went to that island what is on the right side of the picture. Let's see the pictures!! :)Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ideiglenes Jogosítvány/ Provisional Driving Licence

A mai bejegyzésben az ideiglenes jogosítávnyról lesz szó. A bejegyzést saját tapasztalataink és a megszerzett információk alapján írtam.

Today's post is about provisional driving licence. I wrote this post based on our experiences and the information we have gathered.
Kép forrása/ Source of picture

Szüléstörténetem

Január 7. óta ezt a bejegyzést fejben már 1000szer megírtam és átírtam, mégsem sikerült írásban publikálnom, de talán most (ezt március 7-én írtam). Leírom hogyan született az én drága kisfiam Nolan Wyatt. Aki nem szeret szüléstörténeteket olvasni, kérem ezt most hagyja ki.

Oktatási rendszer Angliában 1./Education system in England 1.

Az egyetemi könyvtárban találtam egy nagyon jó könyvet, ezt fogom felhasználni az elkövetkezendő bejegyzésekben. A címe Studying in the UK, a szerző Cerys Evans, 2011-es kiadás, amiben az új jogszabályokról, és egyéb változásokról is szó van.
I found a very good book in the library of the university, which I will use in the next posts. The title is Studying in UK, Author: Cerys Evans, Published: 2011. You can find the changes and new regulations of 2012 and much more.