Ugrás a fő tartalomra

Elvaston Castle

Múlt hét vasárnap kezdődött ez a gyönyörű angol nyári időszak, ami általában egy hétig szokott tartani. Első programként elmentünk az Elvaston Kastélyhoz.
The beautiful English summer has started last Sunday, which usually lasts for a week. The first programme was Elvaston Castle.


Elvaston Castle teljes neve Elvaston Castle Country Park, Elvastonban található meg, ami Derbytől kb. 7-8km-re van. A kastély története a 16. századig nyúlik vissza, de mai külsejét a 19.században nyerte el.
Sajnos a kastályba bemenni nem lehet, de a körülötte lévő hatalmas park is gyönyörű. Nem kell fizetni belépőt, teljesen ingyenes.

Elvaston Castle full name is Elvaston Castle Country Park, located in Elvaston, which is about 7-8 km far from Derby. The history of the castle dates back to the 16th century, but as we see today was formed in the 19th century. You cannot go into the castle, but the huge park around it is beautiful. You do not have to pay any admission fee, it is free of charge.Rengeteg kép következik :)
Lost of pictures are coming :)Arany kapu
Az Arany kapu a Versailles-i palotából való és 1819-ben helyezték el ide, a kert déli részére.

Golden Gate
The Golden Gate is from the Palace of Versaille, and was erected in 1819 at the south end of the garden.
Több információért katt az angol nyelvű wikipedia-ra vagy pedig a kastély honlapjára.
For more information click to the wikipedia, or to the castle's webpage.

Megjegyzések

  1. Szia!
    Nemrég találtam a blogodra és azóta folyamatosan olvasom visszamenőleg is. Nagyon tetszenek az írásaid, mert sok hasznos dolgot tudtam meg és jó látni hogy mennyi mindent értél el még a nehezebb napok ellenére is. Úgyhogy ezért nagy gratuláció! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm a hozzászólásodat, hamarosan megjelenik a blogon. :)
Thanks for your comment, it will appear on the blog soon. :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ideiglenes Jogosítvány/ Provisional Driving Licence

A mai bejegyzésben az ideiglenes jogosítávnyról lesz szó. A bejegyzést saját tapasztalataink és a megszerzett információk alapján írtam.

Today's post is about provisional driving licence. I wrote this post based on our experiences and the information we have gathered.
Kép forrása/ Source of picture

Szüléstörténetem

Január 7. óta ezt a bejegyzést fejben már 1000szer megírtam és átírtam, mégsem sikerült írásban publikálnom, de talán most (ezt március 7-én írtam). Leírom hogyan született az én drága kisfiam Nolan Wyatt. Aki nem szeret szüléstörténeteket olvasni, kérem ezt most hagyja ki.

Angol karácsonyi szokások/British christmas traditions

A múltkor ott hagytam abba, hogy elmentünk nyaralni Fuerteventura-ra. Fogom folytatni az élménybeszámolót de azt gondolom már ideje van a karácsonyi bejegyzéseknek.

So the last post was about our holiday in Fuerteventura. I will continue our travelogue but this is the time for christmas posts.