Ugrás a fő tartalomra

Jimmy's World Grill & Bar

Amikor megtudtuk a hírt, hogy Norbit átvették Informatika szakra, akkor elmentünk a Jimmy's World Grill & Bar étterembe.
When we received the email about Norbi changed the course successfully to IT we went to the Jimmy's World Grill &; Bar restaurant.

Ezt az éttermet februárban nyitották meg, 400fő befogadására képes. Ami egészen különlegessé teszi az az, hogy több kultúra ételét szolgálják fel: mexikói, olasz, indiai, japán, brit stb. Az étterem büfé jellegű, annyit eszel amennyit akarsz.
The 400 seater restaurant was opened in February. What makes it special is that they offer wide range of dishes from Mexico, Italy, India, Japan, UK etc. The restaurant is in buffet style, all you can eat.
Az étterem fel van osztva külön részekre a dekorációt tekitnve, ezért nagyon különleges. Egy-egy részben megtalálható a mexikói, amerikai, a visszafogott és a pub jellegű dekoráció.
The restaurant is divided into different parts in terms of decoration that is why it is very unique. Each part is designed in a mexican, american, pub style. 
100 étel közül választhatunk, amely magában foglalja az előételeket, főételeket és desszerteket. Előételként falatkákat, salátát, sushi ehetünk, főételként megtalálhatóak a felsorolt kultúrák ételei vegetáriánus vagy húsos változatban (vagy mindkettő), desszertként pedig választhatunk sütiket, fagyit M&M, Smarties, Oreo, stb feltéttel, vagy pedig gyümölcsöt: narancs, banán, cseresznye.

You can choose from 100 dishes which includes the starter, main course and dessert all together. You can eat finger foods, salads and sushi for a starter, main courses are from the above mentioned cultures in vegetarian or non vegetarian (or both) version, desserts are cookies, cakes, ice cream with M&M, Smarties, Oreo etc. or fruit like orange, banana, cherry.

Előételek/Starters
Desszertek/Desserts
A feltéteket belenyomják a fagyiba, ettől lesz különleges.
The toppings are pushed into the ice cream that is how it will be special. 
Van egy olyan rész az étteremben, ahol a szakácsok előttünk főzik meg az ételeket, mint például kebabot, pizzát, grilles ételeket, tésztákat. Nagyon tetszik, mert látom, hogyan főz a szakács, jó egy kicsit bepillantani a kulisszák mögé.
There is a part of the restaurant where the chefs cook in live like kebabs, pizza, bbq food, noodles/pastas. I really love this because I can see how the chef cooks.Megpróbáltunk a múltkor mindent megkóstolni, de szinte lehetetlen. Itt ettem két év után cseresznyét :) El kell mondjam nagyon finom volt.
Last time we tried to eat from everything but it looks impossible. I could eat cherries after 2 years. It was very delicious.

Az árak különböznek attól függően, hogy melyik étterembe megyünk, melyik nap és, hogy ebédre vagy pedig vacsorára, lásd táblázat lent. Az első oszlop mutatja az ebéd árát különböző napokra levetítve, a második oszlop pedig a vacsorát.
The prices differ depending on the location, which day you are going and you want to eat lunch or dinner, see the table below.

Itt elolvashattok egy cikket a helyi újságból (angol nyelvű). 
You can read an article from a local newspaper here.

A képek forrása: Thisisderbyshire, az étterem Facebook oldala, és egy blog. Az étterem honlapját itt nézheted meg, a menüt pedig itt.
Source of pictures are from Thisisderbyshire, the restaurant's Facebook page, and a blog. You can find the restaurant's webpage here, and for the menu click here.

Egy kis frissítés (16/11/2013) Mióta először közzétettem ezt a bejegyzést azóta nagyon sokszor mentünk a Jimmysbe, mert nagyon finomak az ételek, és jó minőségűek. Kedvencünk az indiai ételkultúra: a Chicken Tikka, az indiai sajt (panner) ételek, chicken korma, rogan josh stb és a kínai sült tészta marhahússal, csirkehússal (stir fry).
A little update (16/11/2013) Since I first published this post we went to Jimmys many times, because the food is delicious and good quality. Our favourties are the indian cuisin: chicken tikka, Indian paneer dishes, chicken korma, rogan josh etc, and the Chinese stir fry with beef or chicken.

Megjegyzések

 1. Hűha, ide el kell mennem egyszer. Na ha valami ünnepelni való lesz ide megyünk kedvesemmel. :)))

  VálaszTörlés
 2. Nagyon jó hely, megéri. Eddig szerintem a legolcsóbb all you can eat étterem, és tetszik, hogy sokféle ország ételeit lehet megkóstolni. Várom a beszámolót :)

  VálaszTörlés
 3. Az árakat meg tudnád mondani, legalább tól-ig?
  Semmit nem tudok a kajaárakról.
  20 éve voltam Londonban, akkor 1 font volt a fish&chips. Manapság mennyi?
  Vagy egy menü a burger kingben?

  VálaszTörlés
 4. Kedves Névtelen,

  Megnézem neked mennyibe kerül a Jimmysben a kaja. A blogom felső részében ahol a címkék vannak, nézd meg az ételes részt. Írtam étel árakról, remélem tudok vele segíteni. Fish&Chipsesnél még soha nem voltam így nem tudom az árakat.

  Üdv: Orsy

  VálaszTörlés
 5. Hát buta vagyok, mint egy marék lepke.
  Írogatok itt névtelenül, miközben van nekem bloggeres accountom, csak elfeledkeztem róla.
  Szóval, a mai névtelenek mind én voltam. :)

  VálaszTörlés
 6. Okés Grandma :),
  Utána nézek pár dolognak és visszaírok a kommentjeidre, légyszíves látogass majd vissza, hogy megtudd a kérdéseidre a választ. A rezsiről tervezek egy bejegyzést, köszönöm, hogy megkérdezted.

  VálaszTörlés
 7. Azt hiszem ebéd időben a legolcsóbb 6.99font/fő, a legdrágább a vacsora pénteken és szombaton (ez nem biztos) 12.99/fő

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nocsak. Ezek teljesen korrekt árak.
   Egyre több klassz dolgot olvasok itt nálad.
   Egészen nekibátorodik tőlük az ember. :)

   Törlés
 8. Szia! Ma voltunk a Wimbledon-i Jimmy's-ben. Megünnepeltük, hogy kaptam munkát. :D Hűűű . . . nagyon belakmároztunk. :D

  Az árakról: mi £44-t fizettünk két főre, ami tartalmazta a vacsorát ( fél 8 körül értünk oda ) 4 nagy narancslevet és egy kávét.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm a hozzászólásodat, hamarosan megjelenik a blogon. :)
Thanks for your comment, it will appear on the blog soon. :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ideiglenes Jogosítvány/ Provisional Driving Licence

A mai bejegyzésben az ideiglenes jogosítávnyról lesz szó. A bejegyzést saját tapasztalataink és a megszerzett információk alapján írtam.

Today's post is about provisional driving licence. I wrote this post based on our experiences and the information we have gathered.
Kép forrása/ Source of picture

Szüléstörténetem

Január 7. óta ezt a bejegyzést fejben már 1000szer megírtam és átírtam, mégsem sikerült írásban publikálnom, de talán most (ezt március 7-én írtam). Leírom hogyan született az én drága kisfiam Nolan Wyatt. Aki nem szeret szüléstörténeteket olvasni, kérem ezt most hagyja ki.

Angol karácsonyi szokások/British christmas traditions

A múltkor ott hagytam abba, hogy elmentünk nyaralni Fuerteventura-ra. Fogom folytatni az élménybeszámolót de azt gondolom már ideje van a karácsonyi bejegyzéseknek.

So the last post was about our holiday in Fuerteventura. I will continue our travelogue but this is the time for christmas posts.