Ugrás a fő tartalomra

Olimpiai Fáklya/Olympic torch

Két nagy esemény történik az Egyesült Királyság életében 2012-ben. Az egyik a Diamond Jubilee ami a királynő 60 éves uradalmát ünnepelte június elején, a másik pedig az Olimpia. A Jubilee habár már nem aktuális mégis tervezek vele egy bejegyzést, amint megkapom a képeket az ismerősömtől. Az Olimpia kapcsán az első bejegyzés az Olimpiai fáklyáról fog szólni.

Two big event happens in UK in 2012. First one was the Jubilee which celebrate the Queen's 60 years anniversary of being a Queen, the second one is the Olympics. The Jubilee was in June but I am planning to write a post about it, although it is not actual, I am just waiting for some pictures. The first blog post about the Olympics is about the Olympic torch relay.

Pénteken 6 órára várták az Olimpiai fáklya. Nem terveztük, hogy megnézzük, csak elindultunk a városba. A város központján nehéz volt átjutni, ezért meg is álltunk hátha látunk valamit. Egy kreatív bolt ajtajában álltunk meg, majd elénk állt két idős hölgy is. (Azt hittem a néni már belelép a számba olyan közel volt.) Vártunk kb. 45percet semmi nem történt, úgyhogy elindultunk vásárolni. Egy fél óra múlva visszaindultunk hátha történt valami, és pont akkor jött az Olimpiai fáklya.

The Olympic torch was expected on Friday about 6 pm. We did not plan to watch it, just we went to the city centre. It was very hard to get through the city centre, so we stopped at the craft shop. Two elder ladies stood in front of us, I thought one of the lady will step in to my mouth. :) We were waiting 45 minutes and nothing happend, so we went for a shopping. After half an hour we went back to see if something happens and then the Olympic torch was just coming :DLehet most megköveztek, de azt hittem valami nagy durranás lesz. A hatalmas tömegtől nem láttunk szinte semmit, és egy kisgyerek vitte a lángot. Előtte egy férfi vitte, majd cseréltek.

We thought that it will be a wooooow event. We could not see because there were too many people and a little boy carried the torch. Before that a man held it.Jön az Olimpiai Láng/The torch is comingBakewellben siklóval vitték a lángot, erről szól a videó/The torch was carried on a cable car in Bakewell, here is a vide about it: http://www.bbc.co.uk/news/uk-18654474

Találtam még egy videót az Olimpiáról/ I found another video about the Olympic

A Market Place-n óriás kivetítőn fogják mutatni az olimpiai játékokat, a megnyitót mindenképpen tervezem megnézni :)
The olympic games will be broadcasted on the huge screen on the Market Place, I am planning to watch the opening ceremony.

Megjegyzések

  1. Nagyon érdekes a blogod, tetszik! :)
    Fel is iratkoztam, ha van kedved, kukkants be hozzám! :)

    http://lifelikevision.blogspot.hu/

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm a hozzászólásodat, hamarosan megjelenik a blogon. :)
Thanks for your comment, it will appear on the blog soon. :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ideiglenes Jogosítvány/ Provisional Driving Licence

A mai bejegyzésben az ideiglenes jogosítávnyról lesz szó. A bejegyzést saját tapasztalataink és a megszerzett információk alapján írtam.

Today's post is about provisional driving licence. I wrote this post based on our experiences and the information we have gathered.
Kép forrása/ Source of picture

Szüléstörténetem

Január 7. óta ezt a bejegyzést fejben már 1000szer megírtam és átírtam, mégsem sikerült írásban publikálnom, de talán most (ezt március 7-én írtam). Leírom hogyan született az én drága kisfiam Nolan Wyatt. Aki nem szeret szüléstörténeteket olvasni, kérem ezt most hagyja ki.

Angol karácsonyi szokások/British christmas traditions

A múltkor ott hagytam abba, hogy elmentünk nyaralni Fuerteventura-ra. Fogom folytatni az élménybeszámolót de azt gondolom már ideje van a karácsonyi bejegyzéseknek.

So the last post was about our holiday in Fuerteventura. I will continue our travelogue but this is the time for christmas posts.