Menu

2012. október 23., kedd

Freecycle

A Freecycle a Free Recycle szó rövidítése, ami annyit jelent, ingyen újrahasznosítás. Erről szól a mai bejegyzés.
Freecycle is the abbreviation of Free Recycling. This is the topic for today.


Kép forrása/Source of pic


Freecycle lényege, hogy akinek van nem kívánt tárgya, azt felrakja a Freecycle honlapjára. Akinek pedig az a tárgy hiányzik az otthonából, az pedig ingyen megkaphatja ha jelentkezik rá. Tehát ingyenes adok kapok szolgáltatás. A tárgyaknak jó minőségűeknek kell lenniük, használhatónak és természetesen nem fogadhatnak el érte pénzt. Freecycle egy non profit szervezet, és önkéntesek segítenek a feladatok lebonyolításában. A Freecycle hálózatnak több mint 9 millió tagja van világszerte, a tagság ingyenes.

The essence of Freecycle is that those who have uwanted items they can put them on the Freecycle's website. Those who are looking for those items can get them for free of charge. So basically it is a free give and get service. The items must be in good quality and usable, and of course the person who offered the item cannot charge money for it. Freecycle is a non profit organisation, volunteers help to do the job. Freecycle network has more than 9 million members worldwide and the membership is free.
Mi is sokszor szoktunk nézelődni az oldalukon, hátha találunk jó cuccokat. A héten két dolgot is találtunk: egy vendégágyat és egy TV-t.
Az ágyért elmentünk gyalog, mert a mellettünk lévő utcában volt, a TV-ért pedig egyik kedves barátunk ment el autóval. A tárgyakért nem kértek pénzt, és mind a kettő jó állapotban van.

We check the webpage everyday, hoping to find some good stuff. This week we found two items: a guest bed and a TV. We went for the bed on foot because it was close to our flat, and one of our friend took the TV by car. Of course they did not charge money for the items, and both are in a good condition.
Freecycle hivatalos nemzetközi honlapja/Freecycle's official international websitehttp://www.freecycle.org/

Freecycle hivatalos Egyesült Királysági honlapja/Freecycle's official UK website: http://www.uk.freecycle.org/

5 megjegyzés :

 1. Szia :)

  Tudnál abban segíteni hogyan kell kapcsolatba lépni a hírdetővel ha szeretnék valamit a freecycle-ról? Nem találom sehol:(
  Előre is köszönöm szépen :))

  VálaszTörlés
 2. Szia Rizoli,
  Be kell regisztrálnod az oldalra, és utána tudsz üzenetet küldeni a hírdetőnek.
  Üdv, Orsy

  VálaszTörlés
 3. Szia Orsy ,

  Köszönöm , regisztráltam de utána akadtam el.
  Szép estét
  Üdv.:Mariann

  VálaszTörlés
 4. Szia Mariann,

  Belemész az Offers-be, utána rámész a See details-re az adott hírdetésnél és ott pedig a Reply to this post zöld gombra a hírdetés alatt. Remélem sikerül, ha nem, akkor küldök print screent.

  Üdv,
  Orsy

  VálaszTörlés
 5. Köszönöm :) sikerült :)
  Szép estét
  Mariann

  VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólásodat, hamarosan megjelenik a blogon. :)
Thanks for your comment, it will appear on the blog soon. :)