Ugrás a fő tartalomra

Fonetikus ABC/Phonetic Alphabet

Gondolom páran meglepődtetek miért is írok erről.
I think some of you might be surprised why this topic can be interested.Szóval a fonetikus ABC azért fontos, mert ha telefonálunk és betűzni kell valamit, akkor ezt az ABC-t használják az Egyesült Királyságban. Ez olyan mint otthon az A mint Aladár, B mint Béla stb. csak angol verzióban.

So the phonetic alphabet is used in UK and important when we speak over phone and we have to spell something. 

Ez a fonetikus ABC a NATOhoz köthető, tehát a katonai ABC-ről van szó. Ez a táblázat megmutatja, hogy melyik betűhöz melyik szót használják, és hogy hogyan kell kiejteni.

This phonetic alphabet related to NATO so this is a millitary alphabet. This table below shows you which word to use to which character and the pronunciation.


Az egész nevünket és az irányítószámot érdemes megtanulni így lebetűzni, mert ezekre lehet nagyobb esélyben szükség telefonbeszélgetésnél.

I recommend you to learn the spelling of your full name and postcode because there is a high possibility  that you will be asked for it while speaking over phone.

Például/For example:
Can you spell your full name please? Le tudná betűzni a nevét, kérem:
O for Oscar
R for Romeo
S for Sierra
O for Oscar
L for Lima
Y for Yankee
A for Alfa

S for Sierra
Z for Zulu
U for Uniform
C for Charlie
S for Sierra

Az itteni irányítószám számokból és betűkből áll. The post code contains numbers and letters.
Például/For example: DF23 3GH
D for Delta
F for Foxtrot
23
3
G for Golf
H for Hotel

Remélem hasznosnak találjátok ezt a bejegyzést, szívesen várom a tapasztalaitokat a hozzászólásoknál.
I really hope you found this post useful, and I am happy to read your experiences in the comments.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ideiglenes Jogosítvány/ Provisional Driving Licence

A mai bejegyzésben az ideiglenes jogosítávnyról lesz szó. A bejegyzést saját tapasztalataink és a megszerzett információk alapján írtam.

Today's post is about provisional driving licence. I wrote this post based on our experiences and the information we have gathered.
Kép forrása/ Source of picture

Szüléstörténetem

Január 7. óta ezt a bejegyzést fejben már 1000szer megírtam és átírtam, mégsem sikerült írásban publikálnom, de talán most (ezt március 7-én írtam). Leírom hogyan született az én drága kisfiam Nolan Wyatt. Aki nem szeret szüléstörténeteket olvasni, kérem ezt most hagyja ki.

Angol karácsonyi szokások/British christmas traditions

A múltkor ott hagytam abba, hogy elmentünk nyaralni Fuerteventura-ra. Fogom folytatni az élménybeszámolót de azt gondolom már ideje van a karácsonyi bejegyzéseknek.

So the last post was about our holiday in Fuerteventura. I will continue our travelogue but this is the time for christmas posts.