Ugrás a fő tartalomra

Hóhelyzet/Snow

Már pár napja esik a hó Angliában, erről szól a mai bejegyzés.
For couple of days it is snowing in England, this is the topic for today.Írtam már az angliai téli időjárásról itt, ahol említettem, hogy itt nem szokott nagyon sokat esni a hó, viszont a kicsi mennyiségű hó is megbénítja az életet, a közlekedést. A totális hó pánikról itt (Daily Mail cikk) olvashattok.

I wrote about the English winter here, where I mentioned that it does not snow that much, however small amount of snow can cause problems in everyday life, especially in transport. About the snow panic you can read more here (Daily Mail article)

Január 18-án nagyjából 10 cm hó esett, és természetesen fennakadásokat okozott az országban. Az iskolák bezártak, akik tehették otthon maradtak. Norbi is itthonról dolgozott, a cég biztosított neki laptopot (alapvetően kapott egy saját laptopot a cégtől, de most haza hozhatta).
Készítettünk pár képet aznap, amikor este kimentünk a parkba, hogy belerohanhassunk a szűz hóba. Az angolok azt mondták megőrültünk :) A többsége az embereknek nem szereti a havat. Én igen, kis mennyiségbe :)

On the 18th January approx. 10cm snow fell, and of course it caused problems in the country. The schools closed, people who could, stayed at home. Norbi worked from home as well, the company provided him a laptop, and he could bring it home.
We took some pictures on that day, when we went to the park to run into the fresh snow. English people said we were crazy. :) Most of the people do not like snow. I like it in small amount :)


Aztán ma mentem az egyetemre és készítettem pár fotót:
Today I went to uni and I took more photos:

Úton az egyetemre:
On the way to uni:

A lenti 2 kép az egyetem kilencedik emeletéről készült:
The two pictures below were taken from the 9th floor of the uni:
Hazafelé:
On the way home:


A kertünk:
Our garden:

A bejegyzés végére egy kis időjárás előrejelzés:
For the end of the post here is a weather forecast:


Itt a tél nagyon enyhe, 0 vagy -3 fok, az otthoni időjáráshoz képest ez semmi, habár itt is szétfagyok :)
Nem láttam egyébként sehol, hogy lesózták volna a járdát, vagy, hogy hókotró takarítja az utakat :(
Legfrisebb hírek Nagy Britanniáról (az első 40másodperc) itt, .

The winter is very mild, 0 or -3 degrees, which is nothing compare to the weather at home, however I am always freezing :) I did not see anybody to grit the footway or gritting lorries to clean the roads :(

Megjegyzések

 1. Szerintem hókotró az itt nincs vagy csak elenyésző mennyiségben. Itt a környékünkön kizárólag só szóró autók vannak. A tolólapot sajna lefelejtették róluk. Viszont idén már árulnak hólapátot. :-))

  VálaszTörlés
 2. Christine: Haha, igen Anglia fejlődik. :) 2 és fél éve élünk csak kint és látjuk a változást. Talán még az az idő is eljön, amikor az emberek nem fognak pánikolni 10cm hótól... :)

  VálaszTörlés
 3. Szia!
  Most találtam rá a blogodra, majd ha nem bánod és pontosan meg tudom fogalmazni a kérdésemet, írnék neked. (Már én is voltam kint egy évet, csak iskola miatt haza kellett jönni, és fontolgatom, sőt.. a visszamenetelt.
  Nagyon tetszik, amit csinálsz!
  Sok sikert mindenhez!
  Anita

  VálaszTörlés
 4. Szia Anita,
  Persze, nyugodtan irj ha van kerdesed. :)
  Koszonom, hogy tetszik a blog, ha van barmilyen tema amirol olvasnal es meg nincs fenn a blogon, szivesen varom az otleteket:)
  Udv: Orsy

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm a hozzászólásodat, hamarosan megjelenik a blogon. :)
Thanks for your comment, it will appear on the blog soon. :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ideiglenes Jogosítvány/ Provisional Driving Licence

A mai bejegyzésben az ideiglenes jogosítávnyról lesz szó. A bejegyzést saját tapasztalataink és a megszerzett információk alapján írtam.

Today's post is about provisional driving licence. I wrote this post based on our experiences and the information we have gathered.
Kép forrása/ Source of picture

Szüléstörténetem

Január 7. óta ezt a bejegyzést fejben már 1000szer megírtam és átírtam, mégsem sikerült írásban publikálnom, de talán most (ezt március 7-én írtam). Leírom hogyan született az én drága kisfiam Nolan Wyatt. Aki nem szeret szüléstörténeteket olvasni, kérem ezt most hagyja ki.

Angol karácsonyi szokások/British christmas traditions

A múltkor ott hagytam abba, hogy elmentünk nyaralni Fuerteventura-ra. Fogom folytatni az élménybeszámolót de azt gondolom már ideje van a karácsonyi bejegyzéseknek.

So the last post was about our holiday in Fuerteventura. I will continue our travelogue but this is the time for christmas posts.