Ugrás a fő tartalomra

Tesco online vásárlás/Tesco online shopping

A mai bejegyzésben a Tesco online vásárlásról lesz szó.
This post is about Tesco online shopping.Általában Tesco-ban szoktunk vásárolni, mert olcsó és ismerjük a termékeiket. Bent a városban van egy Tesco Metro, de van egy nagyobb Tesco is a városban. Skóciában próbáltuk ki először a Tesco-s online vásárlást mivel egy kis faluban laktunk, ahol egy bolt volt csak. A legközelebbi városhoz buszozni kellett, ami nem kellemes kismilliónyi szatyorral (egyszer próbáltuk, elég is volt), ezért felkerestük a Tesco honlapját.

Usually we buy things in Tesco, because it is cheap, and we know the products there. There is a Tesco Metro in the city centre, but there is a bigger one in town also. We tried Tesco online shopping when we lived in Scotland as we lived in a small village and there was only one shop. To go to the nearest town we had to travel by bus which is not comfortable with lots of bag in the hand (we tried once) therefore we checked out the website of Tesco.

Ez egy virtuális bevásárlás. Nézelődünk a termékek között, kitaláljuk miből mennyi kell, majd feladjuk a rendelést. A szállítási költség attól függ, hogy mikorra kérjük.
Mi akkor egy hatalmas havi bevásárlást tudtunk le, ezért megmutatom mennyi mindent vettünk. (Üröm az örömben, hogy utána 1-2 héttel visszaköltöztünk Derby-ba)
A vásárláshoz ajándékba kaptunk egy csomag teát, meg kuponokat.

This is a virtual shopping. We are looking for the items, decide how many we need and then put the order through. The delivery charge depends on when we want the items to be delievered.
When we had the online shopping  we bought stuff for the whole month, so I will show what we got. (After 1-2 weeks we moved back to Derby)
As a gift we got a box of tea and vouchers.

Azt gondolom egyáltalán nem fizettünk sokat, a végszámla £127, ez egy havi bevásárlás, plusz a házhoz szállítás £4.50
I think we did not pay that much, the total cost was £127, which is a monthly shopping plus delivery £4.50

Kb. 1 hónapja ismét rendeltünk a Tescotól, £83 értékben. A szállítás £2,50 került, mert este 20:00-22:00 közé kértük. A sok élelmiszer 4 dobozban érkezett meg, amiket megtarthatunk a következő vásárlásig, így volt időnk belőle kipakolni. Ez most nem egy teljes havi bevásárlás volt, de így is sikerült nagyon sok jó élelmiszert vásárolni, ami sokáig elég.
Ismét kaptunk kuponokat, és most nem teát, hanem húsleves kockát kaptunk ajándékba.

And again we ordered from Tesco, for £83. The delivery was £2,50 because we asked for 20:00-22:00 on the evening. The food arrived in 4 boxes, what we keep for the next order, so we had time to unload. This was not a monthly shopping, but we could buy lots of food it will be enough for a while. Again we got some vouchers, and also stock cubes as a gift for this time, not tea.


Milyen előnyei vannak a Tesco online vásárlásnak:
What are the advantages of Tesco online shopping:
 • Nem kell elmenni a boltba, házhoz hozzák, ha kéred a lakásba is beviszik a cuccokat
  You do not have to go to the supermarket, it is delivered to your door, even if you like they will take it into your flat
 • Egyszerű és gyors bevásárlás
  Easy and fast shopping
 • Itt is vannak akciók
  There are special offers here as well
 • Az első vásárlás után a honlap megjegyzi a termékeket amiket vásároltál, így legközelebb már 5-10 perc alatt be tudsz vásárolni/kiválasztani 100-200 terméket
  After the first shopping, the webpage will remember the products you bought, so next time it will take 5-10 minutes to buy/select 100-200 items
 • A vásárlással gyűjtöd a Tesco Klubkártya pontokat, amit aztán elkölthetsz a Tescoban, vagy pedig éttermekben, egyéb boltokban
  You can collect the Tesco Clubcard points with shopping, what you can spend in Tesco, or in restaurants, or in any other shops.
Tesco-n kívül még ASDA-nak és Sainsbury's-nek is van ilyen szolgáltatása és most már a Morrisons-nak is. Ezeken a weboldalakon először regisztrálni kell és csak azután lehet vásárolni.
Besides Tesco, ASDA and Sainsbury's and now Morrisons have online shopping service. You have to register first and then you can shop online.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ideiglenes Jogosítvány/ Provisional Driving Licence

A mai bejegyzésben az ideiglenes jogosítávnyról lesz szó. A bejegyzést saját tapasztalataink és a megszerzett információk alapján írtam.

Today's post is about provisional driving licence. I wrote this post based on our experiences and the information we have gathered.
Kép forrása/ Source of picture

Szüléstörténetem

Január 7. óta ezt a bejegyzést fejben már 1000szer megírtam és átírtam, mégsem sikerült írásban publikálnom, de talán most (ezt március 7-én írtam). Leírom hogyan született az én drága kisfiam Nolan Wyatt. Aki nem szeret szüléstörténeteket olvasni, kérem ezt most hagyja ki.

Angol karácsonyi szokások/British christmas traditions

A múltkor ott hagytam abba, hogy elmentünk nyaralni Fuerteventura-ra. Fogom folytatni az élménybeszámolót de azt gondolom már ideje van a karácsonyi bejegyzéseknek.

So the last post was about our holiday in Fuerteventura. I will continue our travelogue but this is the time for christmas posts.