Ugrás a fő tartalomra

Használt tárgyak boltja / Second hand shops

Ez a bejegyzés a használt tárgyak boltjairól szól.
This post is about second hand shops.Itt Angliában a használt tárgyak boltját, jótékonysági boltnak (charity shop) nevezik.

Here in England the second hand shops are called charity shops.

Jótékonysági boltok: Ezek a boltok használt ruhát, játékokat, némelyik bútorokat árul. A bolt nevében benne van, hogy a bevételből milyen csoportot támogatnak. A Cancer Research például a Rákos megbetegedések kutatására, az Age UK idős embereket, a Cats protection macskákat és stb.

Charity shops: These shops sell second hand clothes, toys, and some of them furniture as well. The name of the shop refers to which group they support from the shop's income. For example Cancer Research supports to research cancer illness, Age UK supports elder people, Cats protection supports cats.

Ezek a boltok ugyanúgy néznek mint egy átlagos bolt, nem feltétlenül lehet elsőre felismerni, hogy "Aha, ez egy charity bolt". Persze, ha az ember elkezd ilyen boltokba járni, már messziről kiszúrja ezeket :)

These shops look similar than any other shops, for the first time you cannot recognise "Yes, this is a charity shop". But of course, if you like charity shops, you can spot them from miles away.

Jó minőségű ruhák/tárgyak/bútorok lelnek itt gazdákat, néha még a címke is benne van a ruhákban. Mi vettünk már itt ruhákat, könyveket 1 fontért, bútort azért nem, mert véleményem szerint a British Heart Foundation használt bútorai túlárazottak. De egy próbát megér azt is megnézni rendszeresen.

Good quality clothes/objects/furniture can find their owners, sometimes the label is still on the clothes. We bought clothes, books for a pound, we did not buy any furniture because I think furniture in British Heart Foundation are over priced. Of course it worth a try to check them regularly.

Ez olyan gyönyörű szép :)
This is beautiful :)

Ezeket a ruha darabokat is charityben vettem még 2010-ben, azóta is hordom őket.
I bought these clothes in charity in 2010 and I still wear them. 
Vettél már valaha valamit charity boltban? Örömmel olvasok bármilyen hozzászólást a tapasztalataidról :)

Have you ever bought anything in a charity shop? I am glad to read any comments about your experience :)

Megjegyzések

 1. Ó igen! Rendszeresen. :-)) Itt nálunk a fő utcán 8 darab van belőlük. Jó kis séta mire végigjárom őket. :-))

  VálaszTörlés
 2. Az én barátnőm Dublinban él, és sokat mesél erről a boltról.
  Ő is rendszeres látogató.
  Nagyon klassz dolgokat vásárolt már, és tényleg nagyon olcsón.

  VálaszTörlés
 3. Christine: Mikor írtam a bejegyzést, egyből te jutottál eszembe, és a Car boot sale, tudom mennyire szereted ezeket a dolgokat :) :D

  Marcsi: Igen, igazi kincseket lehet találni nagyon olcsón :)

  VálaszTörlés
 4. Nekem az osszes butorom a British Heart-tol van, en nem vettem eszre, hogy dragabbak lennenek, mint az ujak:)
  Bocsanat, hazudtam, az agyamat ujonan vettem, azert az nem mindegy, foleg a matrac:)
  Szoval, egy fiokos szekrenyem, egy nagy, kihuzhato asztalom 4 szekkel, egy ketajtos szekrenyem es egy talaloszekrenyem van a BH-tol, ez mindosszesen talan 200 font volt.
  Van meg egy sofabed es egy nagy, kenyelmes fotel egy masik hasznalt butor boltbol, a szofa 80 font, a fotel 10 (!) font volt.
  Az osszes butorom szep regi, faragott.
  A sofabednek es a fotelnek is leveheto huzata van, arra figyeltem, hogy olyanokat vegyek, amiket szepen ki tudok tisztitani.
  En is rendszeresen "vadaszok" a charity shopokban, egy ideig dolgoztam is egyben, nagyon jo idotoltes:)

  VálaszTörlés
 5. Mariann nagyon szépen köszönöm a hozzászólást :) Akkor adok még egy esélyt a BH-nak, mert amikor a menyitójuk volt, körbenéztünk, és semmit sem találtunk, pedig nagyon szerettünk volna. Lehet város függő, minél több, jobb cuccot tudnak összeszedni, annál jobb. Mondjuk nem tudom. Mindenképp benézek a héten :)

  VálaszTörlés
 6. Mariann: picit átjavítottam a szöveget a Bh-ról. :) Még mindig tartom azt a véleményt, hogy szerintem drága, de nem drágább mintha új lenne-ez túlzás volt :D kiszedtem, javítva :)

  VálaszTörlés
 7. Igen, biztosan attol fugg, hogy mit kapnak es milyent adomanykent.
  Lehet, hogy a ti kornyeketeken ujabb, szebb butorokat adnak be, es ezert dragabbak.
  Ezek, amiket en vettem, mar valoban regiek, ugy saccolom, 1940-es, 50-es evekbol lehetnek...

  VálaszTörlés
 8. Én is szoktam a charity boltban vásárolni, nagyon szeretem őket, mert sok szép jó ruhához jutok elég olcsó áron. Bár ki kell fogni a jó darabokat, mert a többség nem mindig olyan szép, de igaz van ami talán egyszer se volt használva. Tényleg és nem tudtok olyan boltot itt Angliába ahol olcsó konyhai felszereléseket lehet venni? Köszi szépen.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm a hozzászólásodat, hamarosan megjelenik a blogon. :)
Thanks for your comment, it will appear on the blog soon. :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ideiglenes Jogosítvány/ Provisional Driving Licence

A mai bejegyzésben az ideiglenes jogosítávnyról lesz szó. A bejegyzést saját tapasztalataink és a megszerzett információk alapján írtam.

Today's post is about provisional driving licence. I wrote this post based on our experiences and the information we have gathered.
Kép forrása/ Source of picture

Szüléstörténetem

Január 7. óta ezt a bejegyzést fejben már 1000szer megírtam és átírtam, mégsem sikerült írásban publikálnom, de talán most (ezt március 7-én írtam). Leírom hogyan született az én drága kisfiam Nolan Wyatt. Aki nem szeret szüléstörténeteket olvasni, kérem ezt most hagyja ki.

Angol karácsonyi szokások/British christmas traditions

A múltkor ott hagytam abba, hogy elmentünk nyaralni Fuerteventura-ra. Fogom folytatni az élménybeszámolót de azt gondolom már ideje van a karácsonyi bejegyzéseknek.

So the last post was about our holiday in Fuerteventura. I will continue our travelogue but this is the time for christmas posts.