Ugrás a fő tartalomra

London 2013/1

Szerencsére idén nem a Magyar  Nagykövetségre miatt mentünk Londonba, mint az utóbbi két évben. Az egyetemi nemzetközi tanulók szövetsége rendezett egy kirándulást Londonba, mindösszesen 10fontot kellett fizetnünk/fő. Nem volt külön megtervezett program, mindenki arra mehetett amerre akart.
Fortunately this year we did not go to the Hungarian Embassy, like in the last two years. The university's International Student Society organised a trip to London, for £10.00 per person. There was not a set programme everybody could got wherever they wanted.


Három programot mindenképpen be szerettünk volna iktatni, a Wasabi japán gyorsétterem (erről már bővebben írtam itt), Hyde Park és a China Town, azaz a Kínai Negyed.

We definitely wanted to see 3 programs: Wasabi Fast Food Japanese restaurant (I wrote a blog post about it earlier, here), Hyde Park and China Town. I have been in China Town earlier, but now our aim was to taste different types of food.

A busz a Marble Arch közelében tett le minket, tehát először bementünk a Wasabiba azt hiszem az Oxford Streeten, aztán bementünk a Hyde Parkba piknikezni :) Gyönyörű szép, napsütéses idő volt, ez itt ritkaságszámba megy :)

The bus stopped close to the Marble Arch, so firstly we went to Wasabi which is I think is on the Oxford Street, and then we went to have picnic in Hyde Park. :) There was a beautiful, sunny day which happens rarely in UK. :)


Hyde Park
Park rendőrségének épülete/ The park police's building:
Az egész park térképe/ The map of the whole park:
 Ez volt az ebédünk, a Wasabiból/ This was our lunch from Wasabi:
Ezután, átmentünk a Green Parkba, ami a Buckingham palota mellett található.
After this, we went to Green Park, which is located next to the Buckingham Palace.
Egy kapu részlet/ Part of a gate:
A Green Park bejárata a Buckingham Palota felé/ The entrance of Green Park, towards to Buckingham Palace
Victoria Emlékmű/Victoria Memorial

Buckingham Palace

St James Park
Jó sok mókust találtunk/We found some squirrel :)
5ször voltam már Londonban, -megnézhetitek az ezelőtti beszámolókat a lenti linkeken-, de még mindig van mit megnézni. Ha van ötleted, miket érdemes még megnézni, írd meg kommentben. :)
London 2010/1
London 2010/2
London 2010/3
London 2010/4 

London 2011

I have been in London 5 times already, you can see the previous posts here, but there are still places to see. If you have any ideas what should I visit next, please write a comment. :)
London 2011

Megjegyzések

 1. Milyen szép idő volt :) Jó kis kirándulás lehetett, a wasabi-s kaja pedig nagyon guszta! :) Most látom h barna lettél, üdv a klubban! :D

  VálaszTörlés
 2. Igen,igen,igen :) Szóval, Londonban alapvetően jobb az idő mint itt Derbyban, de 2010 és 2011ben novemberben amikor Londonban voltunk, ömlött az eső (habár 2007 április, és 2008 augusztusban nagyon szép idő volt), úgyhogy most nagyon örültünk a jó időnek. A Wasabis kaját mindennap tudnám enni, egy olyan tálca (persze attól függ mit raknak össze) 5-8font, de egyenként csomagolt sushit is lehet venni, meg meleg hamit is :). Bárcsak lenne más városban is Wasabi, nem csak Londonban. Igen, bebarnultam kb. 2 hónapja, csak nem készítettünk annyi képet mostanában. Párom vágta és festette a hajamat, tehát övé az érdem :)

  VálaszTörlés
 3. Jó kis kirándulás lehetett! :-) Szép időtök vol nagyon!
  Szerintem érdemes megnézni a többi múzeumot is, főleg a British Museum, Sherlock múzeum, Madame Tussauds, esetleg a Warner Bros Studio tour-ra befizetni, csak hogy párat emlitsek, de a lehetőségek tárháza végtelen. :-))

  VálaszTörlés
 4. Camden Market, Covent Garden, lehajozni a Temzen a Parlamenttol Greenwich-be, vegigsetalni a Euston Road-on, elmenni Dalston Kingsland megallohoz a az afrikai piacra, Portobello Road, Globe szinhaz, Soho.... mondjam meg?:)

  VálaszTörlés
 5. Nagyon szép helyeken jártatok!:)A mókus nagyon cutee:)

  VálaszTörlés
 6. Christine, Mariann köszönöm szépen!! :)
  Rena: Ne is mondd, olyan rossz, hogy nem tudtam megsimogatni a mókikat :S Mindig mikor közel jöttek, megijedtem, és akkor persze elszaladt... :D Majd máskor.. :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm a hozzászólásodat, hamarosan megjelenik a blogon. :)
Thanks for your comment, it will appear on the blog soon. :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ideiglenes Jogosítvány/ Provisional Driving Licence

A mai bejegyzésben az ideiglenes jogosítávnyról lesz szó. A bejegyzést saját tapasztalataink és a megszerzett információk alapján írtam.

Today's post is about provisional driving licence. I wrote this post based on our experiences and the information we have gathered.
Kép forrása/ Source of picture

Szüléstörténetem

Január 7. óta ezt a bejegyzést fejben már 1000szer megírtam és átírtam, mégsem sikerült írásban publikálnom, de talán most (ezt március 7-én írtam). Leírom hogyan született az én drága kisfiam Nolan Wyatt. Aki nem szeret szüléstörténeteket olvasni, kérem ezt most hagyja ki.

Angol karácsonyi szokások/British christmas traditions

A múltkor ott hagytam abba, hogy elmentünk nyaralni Fuerteventura-ra. Fogom folytatni az élménybeszámolót de azt gondolom már ideje van a karácsonyi bejegyzéseknek.

So the last post was about our holiday in Fuerteventura. I will continue our travelogue but this is the time for christmas posts.