Menu

2013. május 19., vasárnap

Nehézség/Difficulty

A legutóbbi bejegyzésben leírtam, hogy munkát kerestem, és végre megvan a hőn áhított munka. Akik régebb óta olvassák a blogomat, észrevették, hogy nálunk semmi sem egyszerű. Nyílván itt, ebben az esetben sem....
In the last post, I said that I was looking for a job, and then finally I got the most desired job.Those who reads my blog for a while, they knew nothing is simple in our life. Of course this is the same case here as well...Szóval, egyetlen nehézség van ebben a dologban, a bejárás. Azt hiszem egy külön, gyönyörű bejegyzést érdemel az itteni tömegközlekedés. Ugyanis az élet reggel 8 után indul, tehát egyes részeken Angliában nagyon nehéz megfelelő buszt/vonatot találni, hogy az ember beérjen a munkába 8ra- ami magyar szemmel kicsit nevetséges... Második, elég drága a tömegközlekedés és ráadásul nem is valami luxus, hanem egy teljesen átlagos busz/vonat- Ezért az árért többet, jobbat várnék.  

So the only difficulty in this case is commuting. I think I should write a beautiful post about public transport in UK. Because here the life starts after 8am, therefore in some places it is really hard to find proper bus/train to be able to arrive to work for 8am, which is a bit ridiculous with a Hungarian’s eyes.....Secondly, public transport is really expensive, and it is really ordinary not so luxurious. For this price I would expect something better.


Kezdjük azzal, hogy reggel 8-ra bent kell lennem a munkahelyemen. No ez lehetetlen, komolyan mondom. Autóval az út Derbytól 40 perc oda-vissza, busszal 4 és fél óra..... Reggel 5kor kelek, fél 6kor már lépek is ki a házból. Fél óra az út a központig, ahol felszállok az első buszra, pontban 6kor. Ez a busz a legkorábbi ezen a vonalon, és ami későbbi buszoknak fél óra, addig ennek a busznak majd’ egy óra, mert minden kis faluban megáll. 

To start with, I should be at work at 8am. This is impossible- seriously. It takes 40minutes in return by car, which is 4 and half hours by bus... I wake up at 5am, I leave the house at 5.30am. It takes half an hour to get to the city centre, where I catch the first bus at 6am. This is the earliest bus on this line, and it takes half an hour for the later buses, but it takes an hour to this one, because it stops at every village.

Ez után fél órát várok, hogy elérjem a második buszt, ami szintén 1 órát megy. Így érek be Ashby de-la Zouchba (ejtsd: esbi dö lá zus) pont 8ra és innen még 15-20 perc gyalog a cég... Tehát mindig 15-20 percet kések, ami nem annyira jó. Szerencsére a managerem megengedte ezt, hiszen én tényleg bemennék előbb, csak erre nincs lehetőségem. (A kieső 20 percet levonom a szünetemből.) 

After that I wait half an hour to catch the second bus, which goes for another 1 hour. Thats how I get to Ashby-de-la-Zouch for 8am, and then I still have to walk 15-20 minutes till the company.... So I am always 15-20 minutes late, which is really not good. Fortunately my manager allow me to do this, because I would really like to get to work earlier, I just cannot make it. (I take off that 20 minutes from my break)

A hazaút ugyanez körülbelül. 5ig szól a munkaidőm, 5:20kor megy a buszom. Ha nem indulok el az irodából pontban 5kor akkor vagy rohanok, vagy lekéstem a buszt, a következő fél óra múlva jön, de akkor az azt jelenti, hogy kb fél 8ra érek haza.... Szóval, mondjuk azt, hogy elérem az 5:20-ast, majd a következő átszállást is elérem pontban 6kor, akkor 6.30ra Derbyban vagyok, és ha szerencsém van elérem a buszt, amivel 2 perc alatt otthon vagyok. Napi kb. 14 órát nem vagyok otthon, ami nem túl ideális. 

Back home is almost the same. So I finish at 5pm, and the bus goes at 5.20pm from the city centre. If I am not leaving the office at exactly 5pm, then I have to run to catch the bus or probably miss the bus and the next one comes half an hour later, but then it means that I arrive home possible for 7.30pm.... So if I can catch the 5.20pm then catch the other bus at 6pm, I will be in Derby for 6.30, and if I am lucky enough I can catch another bus which takes me home under 2 minutes. Basically, I am away home 14 hours a day, which is definitely not ideal. 

Tehát a megoldás, egyértelműen egy autó, de egyikünknek sincs jogsija, se kocsi. Ezért a munkáért boldogan megteszem az áldozatot, hogy bejárok, de így nehéz. Úgyhogy Norbi elkezdte a jogsit, és remélhetőleg júni vége, júli elejére meglesz a kis autó. :)

The only solutions is definitely to buy a car, but none of us have driving licence nor a car. Of course I am happily make the extra effort to commute for this job, but it is difficult. So Norbi has started the driving licence, so hopefully at the end of June, beginning of July, we will have our little car :)

3 megjegyzés :

  1. Jaj,nagyon örülök,hogy megkaptad a melót!Ez a buszozás tényleg durva akkor.Nekem az lenne az első aggodalmam,hogy hogy bírom ki pisilés nélkül ennyi ideig:).Nagyon szorítok a párodnak a jogsihoz!Neked pedig sok sikert a munkádban!pussz

    VálaszTörlés
  2. Rena: Nekem is az első dolgom volt, azon agyalni, hogy oldom meg a pisi témát :D :D Amikor van fél órám várni a buszra, akkor beugrok a Mekibe :) Köszi drága a jókívánságokat, igyekszünk :) (L)

    Kedves Névtelen: sajnos most nincs sem időm, sem pénzem jogsira... :S Azért teszi le Norbi először, mert neki már van tapasztalata vezetésben, rá is ér most mert rész munkaidőben dolgozik, és ezáltal, hogy több tapasztalata van vezetésben, kevesebbe fog kerülni a mulatság mintha nekem kellene most megcsinálnom.

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólásodat, hamarosan megjelenik a blogon. :)
Thanks for your comment, it will appear on the blog soon. :)