Ugrás a fő tartalomra

Olcsó ruhák/Cheap clothes-Primark

A mai bejegyzésben a Primark ruhaboltot mutatom be.
Today I will introduce Primark.


Amikor 2007-ben először látogattam az Egyesült Királyságba, már akkor is beleszerelmesedtem a Primarkba. Aztán 2008-ban második látogatásomkor már tudatosan tettem félre arra, hogy a Primarkban bevásárolok.
In 2007 when I first visited UK I fell in love with Primark. Next time I came to UK in 2008, I saved money to have a shopping in Primark.

Biztos vannak olyanok, akik azt mondják gagyi tucat termék, de én imádom. Ár-értek arányban abszolút jó; ruhákat, üzleti (irodába járós) ruhákat, fehérneműket, pizsamákat, baba ruhákat/kiegészítőket, ékszereket, cipőket, táskákat, + egyéb dolgokat (törölköző, lepedő, függöny, párna) lehet kapni. Felteszek képeket arról, hogy miket vettem a Primarkban és mellé írom az árat (már nem mindegyikre emlékszem, de igyekszem egy kb. árat írni)

I am sure there are people who say that Primark sell crappy products but I love it. It is good value for that money, you can buy clothes, formal clothes, lingerie, pyjamas, baby clothes/accessories, jewelleries, shoes, bags and home accessories (towels, bed sheets, curtains, pillows) I show you some pictures about what I bought in Primark already and I try to write the price as well where I can. 
Hosszúujjú £1-ért vettem leárazáson- Long sleeve shirt: £1 on sale
 Nadrág £11- Trousers £11
Cipő £8- Shoes £8
Táska £1 ezt is leárazáson vettem - Bag £1 on sale
Póló £3- T-Shirt £3

Kardigán £6- Cardigan £6
Top kb. £2-3- Top approx. £2-3
Rövidnadrág kb. £5- Short approx. £5
l
Zakó kb. £30- Jacket approx £30
Farmer £6-10- Jeans £6-10
Hosszúujjú £10- Long sleeve shirt £10

Ing kb. £8-10- Shirt £8-10
Farmer £10- Jeans £10

Kabátka £10- Jacket £10
Férfi hosszúujjú £6- Men long sleeves shirts £6

Hosszúujjú £1 leárazáson vettem- Long sleeve shirt £1 on sale

Ez a gyönyörű szemüveg £1-ért várja gazdáját, nem én vettem meg
These beautiful sunglasses are waiting for someone who will buy it for a pound, unfortunately I didn't buy it
Gyűrű óra £1- Ring watch £1
Kardigán £6- Cardigan £6
Póló £5- T-shirt £5

 Halloweenra szemüveg £2 (felbecsülhetetlen :))/Glasses for Halloween for £2 (priceless) :)
Sál £3- Scarf £3

Táska £10- Bag £10


Nadrág £5- Jeans £5
Póló kb.£3- T-shirt approx. £3
Kardigán £6- Cardigan £6
Rövidnadrág £5- Shorts £5


Rövidnadrág £1- Shorts £1
Szoknya £5- Skirt £5

Top £3
Férfi Póló £5-7- Men T-shirt £5-7
Férfi rövidnadrág kb. £10- Men Shorts approx. £10
Férfi táska £12- Men bag £12

 Boka csizma £15- Ankle Boots £15

Férfi (!) pizsama £12- Pajamas for men £12


Azt gondolom nem sokan engedhetik meg, hogy drága, nagyon jó minőségű ruhákat vegyenek (főleg ha az ember éppen új életet kezd Angliában). A Primark általában az aktuális divat trendeket követi, de árulnak alap ruhadarabokat is. A legtöbb ruha amiket vettem kibír éveket is, de van egy kettő ami sajnos kitágul, pólókból kifakulhat a szín/minta (nem mindegyikből).

I think lots of people cannot afford to buy expensive, really good quality clothes (especially when starting a new life in UK). Primark is following the most recent fashion trends, but they also sell basic clothes. Most of the clothes I bought are still in good conditions after years, but there are some which expands and the colour/pattern of the T-shirts can fade away.

Itt találod Primark honlapját, de sajnos még nincs online webáruházuk.
You can find Primark's website here, unfortunately they still do not have a webshop.

Vettél már valamit a Primarkból? Mi a tapasztalatod?
Have you bought anything from Primark? What is your experience?

Megjegyzések

 1. Nagyon jók a képek! :))))
  A bolttal kapcsolatban pedig egyetértek, megfizethető és jó ruhákat árulnak, persze akad jobb is, rosszabb is, de amiket én vettem szintén tarják magukat, ha lenne közelebb üzlet, gyakrabban vásárolnék ott, az biztos :)

  VálaszTörlés
 2. Egyetértek! Nagyon szeretem én is a Primarkot, a fiúkat nagyrészt onnan öltöztetem. Magamnak sajnos már nem tudok náluk vásárolni az utóbbi időben mert 20-as méretnél nagyobb cuccaik nem igazán vannak.

  VálaszTörlés
 3. Viktória: Az a baj, hogy hozzám elég közel van a Primark, de már az is megnyugtat ha körül nézek, nem kell ahhoz vásárolnom :D :)
  Christine: Igen, egyetértek. Nem is értem, hogy miért nem árulnak több méretben is ruhákat... A férfi nadrágoknál hosszúságilag van a short, regular meg a long, nálunk, nőknél meg egy méret, aztán slussz. Én pedig az 160cm-mel felvarratatom a nadrágjaimat, 20 centi miatt.

  VálaszTörlés
 4. Egy ideje már olvasgatom az írásaidat,. Először a két nyelven írt kommentjeid ragadtak meg, de mióta Skóciában élek megtapasztaltam hogy teljesen valósághűek a bejegyzéseid. Szóval ezúton szeretném megköszönni az itt kapott hasznos információkat a UK kapcsán, és remélem még nagyon sokáig élvezhetem a blogodat. De hogy a Primarkhoz én is hozzászóljak, jöjjön az én tapasztalatom. Én a múlt héten fedeztem fel az üzletet, és mivel hapsiból vagyok a vásárlás nem különösebben hoz lázba. Legalábbis eddig így gondoltam. Rengeteg jó dolgot találtam, és megfizethető áron. Életemben először tört rám a vásárlás iránti vágy, amin alig bírtam úrrá lenni. :)

  VálaszTörlés
 5. Zsolt, nagyon szépen köszönöm, feldobtad a napomat!! :) Igen, ez a veszélye a Primarknak, hogy olcsó és könnyen elcsábulhat az ember, hogy csak még egy pólót, nadrágot pulcsit vesz és kész :D :D

  VálaszTörlés
 6. nem arulnak rossz cuccokat, csak nem az en stilusom, meg foleg meretem :) magas vagyok es nem slimfit vastagsagu, de nem kover. igy nekem nem palya az oltonyos szekciojuk, ami a munkamhoz kellene, bar par nyakkendot vettem mar ott. ellenben jok a zokniaik (vagyis olyanok, mint mas boltokban, csak olcsobbak), meg asszony neha vesz par salat ott. neki sem palya a ruhareszleg, mert nagyon magas, vekony, nem angol szabasu :) de agytakarot, parnat, stb-t mar vettunk ott azok jo cuccok es olcsok. en a next-et preferalomo ferfi ruhaban, de az nem ez az arkategoria.

  VálaszTörlés
 7. Párom pont alacsony és kicsit túlsúlyos, ezért ő sem talál öltönyt meg nadrágokat. Nem fogod elhinni, pont nekünk is a NEXT a kedvenc :), ma is ott vásároltunk farmert Norbinak, nekem pedig szoknyákat. Éééés tervbe van még megannyi ruha megvásárlása a Next-ből. :D Még a H&M-ben vannak jó női ingek, nekem azok is tetszenek.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm a hozzászólásodat, hamarosan megjelenik a blogon. :)
Thanks for your comment, it will appear on the blog soon. :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ideiglenes Jogosítvány/ Provisional Driving Licence

A mai bejegyzésben az ideiglenes jogosítávnyról lesz szó. A bejegyzést saját tapasztalataink és a megszerzett információk alapján írtam.

Today's post is about provisional driving licence. I wrote this post based on our experiences and the information we have gathered.
Kép forrása/ Source of picture

Szüléstörténetem

Január 7. óta ezt a bejegyzést fejben már 1000szer megírtam és átírtam, mégsem sikerült írásban publikálnom, de talán most (ezt március 7-én írtam). Leírom hogyan született az én drága kisfiam Nolan Wyatt. Aki nem szeret szüléstörténeteket olvasni, kérem ezt most hagyja ki.

Angol karácsonyi szokások/British christmas traditions

A múltkor ott hagytam abba, hogy elmentünk nyaralni Fuerteventura-ra. Fogom folytatni az élménybeszámolót de azt gondolom már ideje van a karácsonyi bejegyzéseknek.

So the last post was about our holiday in Fuerteventura. I will continue our travelogue but this is the time for christmas posts.